Catalunya Diari

Balàfia torna a celebrar la cursa en benefici de l'entitat AREMI

Arriba a la seva 37a edició i tindrà lloc el dia 16 de juny en les distàncies d’1, 5 i 10 km, així com una caminada

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El diputat en funcions Paco Cerdà ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 37a Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-AREMI, que se celebrarà diumenge dia 16 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la Sala d'Actes– ha comptat també amb les intervencions del president de l'Associació de Veïns de Balàfia, Toni Baró, i de la presidenta d'AREMI, M. Mercè Batlle.

És una cursa que puntua per a la Lliga de Ponent, excepte la d'1 km. La de 5 km donarà una volta al circuit predeterminat; i la de 10 km, dos. Es lliuraran premis als guanyadors de les categories, general, sènior, veterans, màster i cadira de rodes, pel que fa a la cursa de 10 km; i de general, cadira de rodes individual, i cadira de rodes amb acompanyant. Pel que fa a la cursa d'1 km, es premiaran els primers classificats de la general, a peu amb mobilitat reduïda, cadira de rodes individual, cadira de rodes amb acompanyant, i cadira de rodes elèctrica.

La tradicional caminada

També hi ha prevista la tradicional caminada per a tots aquells participants que vulguin prendre-hi part de forma lúdica i festiva. L'edat mínima per poder participar a la cursa atlètica és de 14 anys. Com cada any, el recorregut està adaptat per a la participació d'atletes en cadira de rodes, essent la cursa en la qual prenen part més corredors amb discapacitats. Per això, la qualifiquen d'inclusiva pel fet que està pensada per a donar rellevància a tota mena de participants siguin quines siguin les seves capacitats.

La Fundació privada Aremi –coorganitzadora de la cursa– compta entre els seus objectius l'afavoriment de la integració i inclusió en la societat de les persones que pateixen alguna discapacitat; gestionar tuteles; dur a terme actuacions de suport social, tècnic i econòmic; promoure accions de sensibilització, conscienciació i difusió; i fomentar i organitzar activitats esportives i d'educació en el lleure.

Actualment, la Fundació està treballant en un projecte de rehabilitació d'un edifici a la Pobleta de Bellvei (a la Vall Fosca), per tal convertir-lo en un equipament totalment accessible que permeti a les persones amb mobilitat reduïda, puguin gaudir de l'accés a l'oci i el turisme en igualtat d'oportunitats.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari