Catalunya Diari

Baqueira Beret redueix les pistes esquiables per al pont de desembre

L'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu té previsió d'obrir 15 km i 6 remuntadors durant el pont de desembre

Imatge general de l'estació de Baqueira Beret
Imatge general de l'estació de Baqueira Beret | LleidaDiari.cat

L'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu té previsió d'obrir quinze quilòmetres i sis remuntadors durant el pont de desembre. S'ha reduït el nombre de pistes des del dia 1 de desembre pel fet que les condicions meteorològiques no han permès la producció de neu en els últims dies i han afectat la quantitat i qualitat del mantell nival. Amb uns gruixos entre els quinze cm en 2500 i els cinc cm en 1.800 Baqueira Beret obrirà parcialment l'àrea de Baqueira a la seva zona central i Cara Nord amb una extensió, com a màxim, de quinze quilòmetres de pistes.

La meteorologia ha marcat aquest inici de temporada amb poques precipitacions de nord i actualment unes temperatures massa altes no han permès consolidar una oferta de traçats disponibles adequats per a l'alt volum d'esquiadors que van a l'estació durant aquestes dates assenyalades. Les previsions no auguren una baixada dels termòmetres a curt termini pel qual no hi ha expectatives de millorar la superfície esquiable entre els dies 6 i 9 de desembre quan s'espera l'afluència més gran d'esquiadors.

La Central de Reserves de Baqueira Beret s'ha posat en contacte amb els clients que van contractar les seves vacances per, en cas que ho desitgin, gestionar les seves reserves de cara a noves dates al llarg de l'hivern. Els serveis de preparació de pistes treballaran diàriament per mantenir les millors condicions possibles per als esquiadors i snowboarders que, tot i les limitacions, decideixin visitar Baqueira Beret.

La previsió d'ocupació al Pirineu pel pont de la Puríssima

Les comarques del Pirineu de Lleida esperen una bona afluència de visitants per aquest pont de 4 dies de la Puríssima, atrets per l'inici de la nova temporada d'esquí. El Patronat de Turisme preveu una ocupació turística al voltant del 70%, tot i que es produiran puntes entre el divendres i el dissabte que podrien arribar al 90% d'ocupació. Per sectors, el turisme rural és el que registrarà millors xifres, arribant al 90% a les comarques de muntanya i un 80% a la plana. Tots els sectors esperen que el nivell de reserves pugui augmentar encara més d'aquí al pont, a mesura que es posin en funcionament a partir d'aquest divendres totes les estacions d'esquí alpí. Es confia que les comarques de muntanya esdevinguin una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol. 

  


Comentaris

envia el comentari