Catalunya Diari

Bicicletada per a descobrir els racons de l’Horta de Grenyana i La Mitjana

L’Ecodescoberta de la Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat ha aplegat 35 persones

Bicicletada a la Mitjana
Bicicletada a la Mitjana | LleidaDiari.cat

El programa d'Ecoactivitats, segueix oferint propostes per acostar-se al Segre. Així, 35 persones han pogut conèixer aquest diumenge alguns racons del Parc de la Mitjana i l'Horta de Grenyana, estretament vinculats al riu, mentre feien un agradable passeig en bicicleta.

Els participants han pogut veure espais d'interès natural i històric, com la séquia de Fontanet, el Molí de Cervià, la verneda del Parc de la Mitjana o l'ermita de Grenyana, a més d'altres aspectes de l'horta més antiga de Lleida, com el reg i les torres. La passejada s'ha fet per itineraris enmig dels arbres fruiters, algun d'ells encara en flor, i altres carregats ja de fulles.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La visita també ha tingut com a punt de referència el Parc de la Mitjana

La visita també ha tingut com a punt de referència el Parc de la Mitjana, on s'han visitat espais naturals poc concorreguts, com la verneda o la bassa gran i ha tingut sempre, com a element omnipresent, la influència del riu Segre, element imprescindible per entendre tot aquest territori. Aquesta activitat s'emmarca en el programa europeu Interreg – Poctefa TTFS – Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible, un programa de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible de l'espai fronterer entre Espanya, França i Andorra i que té com a objectiu fomentar el turisme sostenible al voltant dels rius.

Altres Ecoactivitats entorn del riu Segre previstes per aquesta temporada són:

  

  

  

  

  

  

Més informació i inscripcions a: http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/ecoactivitats. Si voleu rebre informació periòdica sobre les activitats del programa i les novetats que puguin sorgir, us podeu subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta a través del link: http://newsletter.sostenibilitat.paeria.es/serveis/subscripcio.asp.

La Paeria organitza noves sortides de senderisme per a la gent gran

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l'Ajuntament de Lleida ha promogut un nou cicle de sortides de senderisme per a la gent gran i que inclou quatre excursions a entorns naturals, una cada mes fins al juny. L'objectiu és fomentar l'activitat física alhora que es gaudeix de la natura i de la companyia de les persones del grup que comparteixen aquesta afició. El cicle està organitzat amb la col·laboració del Centre Excursionista de Lleida.


Comentaris

envia el comentari