La carrera de Sant Silvestre de Bossòst aconsegueix els 6 quilòmetres

Imatge de la cursa de l'any passat

Imatge de la cursa de l'any passat | LleidaDiari.cat

 

Ja està tot a punt per a la 12a edició de la cursa popular de Sant Silvestre de Bossòst, que tindrà lloc el dia 31 de desembre, a les 16.00 hores de la tarda. Els corredors i les corredores, i també els que optin per caminar, es batran en una cursa que arriba enguany als sis quilòmetres de recorregut, com a principal novetat, ja que fins ara es limitava a cinc quilòmetres. La sortida i l'arribada tindran lloc al cèntric pont de Bossòst sobre el riu Garona, l'itinerari es desenvoluparà pels carrers i camins de la població.

 

Tots els participants compartiran un premi final en forma de xocolatada. Aquesta cursa està organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració inestimable de voluntaris i voluntàries de la localitat, i amb el suport i patrocini de Volontaris d'Aran, Foment Torisme Val d'Aran, Termes Baronia de Les, cerveseria refu, bars Hiru, Delseny i caris, restaurants la Rebotiga i Tiraboçon, entitats de la Caixa i BBVA, i l'estació de Baqueira Beret.

 

Més novetats recents a Bossòst

Els treballs de neteja i consolidació de les runes del castell medieval de la Soala de Casteràs, a Bossòst, han permès la descoberta d’una antiga capella, possiblement preromànica, a la boca de la cova, situada a sota de l’antiga fortificació. El petit temple es trobava a més d’un metre sota terra. L’actuació arqueològica ha tret a la llum la base de la planta, amb un absis, una entrada i la plataforma de l’antic altar. A més, al costat es troben les restes d’un mur perimetral, que segurament envoltava tot el conjunt, format pel castell i una torre, dalt del turó de la cova, i l’església, a sota. Aquest temple estaria dedicat a Santa Eulària, advocació que ja indica la seva antiguitat, ja que es vincula directament amb una implantació castrense.

 

Aquesta actuació, valorada en 12.000 euros, és promoguda per l’Ajuntament de Bossòst, després d’efectuar una primera fase de neteja i delimitació del castell. Aquesta nova fase s’ha desenvolupat durant aquesta tardor i ha rebut una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de la Diputació de Lleida. L’alcalde, Amador Marqués, considera aquesta troballa «una bona notícia que confirma l’existència de la capella més antiga de Bossòst, a l’entrada de la cova natural més gran de l’Aran». L’Ajuntament va il·luminar l’indret el passat mes de juny. «Ara treballem per promoure, consolidar i senyalitzar tot el conjunt del castell i l’ermita com un dels llocs d’interès patrimonial més rellevants de Bossòst i l’Aran», ha anunciat.