Catalunya Diari

Carulla i Sosa guanyen la Cursa Balàfia-Aremi

Carulla i Sosa guanyen la Cursa Balà fia-Aremi| Redacció - Fotografia: Iter5

Antoni Carulla (Runner's Balaguer) i la independent Mireia Sosa han guanyat aquest diumenge la 33a edició de la Cursa Popular Balàfia–Aremi, una de les més antigues del calendari a Lleida. I ho han fet amb una matinal magnífica que ha aplegat més de 600 participants entre totes les curses programades.

La cursa ha comptat amb tres distàncies, la cursa d'1 quilòmetre (sense cronometratge), la de 5 quilòmetres (una volta) i la cursa atlètica de 10 quilòmetres (dues voltes), a més de curses infantils, totes elles amb el centre d'operacions ubicat davant del Centre Cívic de Balàfia.

En la prova reina, la de 10 quilòmetres, el guanyador masculí ha estat Antoni Carulla (Runner's Balaguer), amb un temps de 33.04, seguit de l'independent José R. Rodríguez, amb 33.34, és a dir, a mig minut exacte. Tercer ha estat Jaume Grau, del Xafatolls, amb un crono 34.40. En dones, la més ràpida ha estat Mireia Sosa, que s'ha imposat amb un temps de 36.53 pel davant de Raquel Marques (AE Ekke), amb 39.43, i de Toni Hermoso (Maratonians del Sere), amb 42.29.

En els 5 quilòmetres, l'independent Mohammed Tahri ha estat el guanyador en homes amb un temps de 16.20, superant el també independent Gerard Garrote, amb 16.48, mentre que el tercer lloc ha estat per a Marc Aranda (Esbufecs), amb 17.01. En l'apartat femení, Núria Esteve (Lleida UA). La vigent campionat de la Lliga Ponent de 5 quilòmetres ha marcat un temps de 20.51 amb el qual ha encapçalat un podi en que l'han acompanyat la independent Olivia Bellaubi, amb 21.27, i Isabel Pascual (Lleida UA), amb 21.52.

La cursa ha estat, com és habitual, una autèntica festa per la popular barriada lleidatana. Amb el suport de l'Associació Esportiva Ekke, s'han redissenyat els recorreguts pels carrers del barri i, a més de la clàssica cursa de 10 Km, s'han volgut potenciat i consolidar les distàncies d'1 km i 5 km amb la finalitat de cobrir tot el ventall de possibilitats i que tothom pugui participar.

A més, la cursa, coorganitzada per l'AAVV Balàfia amb la Fundació Aremi, una entitat sense ànim de lucre, ha tingut com a tret diferencial la inclusió de les persones amb discapacitat, afavorint i impulsant la convivència i participació en la vida comunitària mitjançant aquesta activitat lúdica esportiva de caràcter popular, i també s'ha obert una Fila 0 per col·laborar amb Aremi.

La propera cita de la Lliga Ponent arribarà el divendres 1 de maig amb la Cursa de Torrefarrera, mentre que pel diumenge 3 hi ha previstes dos noves proves: la I Pujada al Castell Formós de Balaguer i la 9a Cursa del Corriol de Solsona.


Comentaris

envia el comentari