Catalunya Diari

El circuit Mitges de Ponent escalfa motors per a la seva cinquena edició

El circuit obsequiarà tots els ‘finishers’ del 2019 amb un anorac i lliurarà aquest divendres a La Llotja els guardons corresponents al 2018, en què Jordi Trepat i Anna Artal van ser els campions

Presentació Circuit Mitges
Imatge de la presentació del circuit Mitges a Lleida | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del circuit Mitges de Ponent, que aglutina les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes al llarg de la temporada. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà, que ha estat acompanyat pels representants dels clubs organitzadors de les quatre proves: Josep Maria Marqués (CE Runner's Balaguer, entitat organitzadora de la Mitja Marató de Balaguer); Ricard Mir (100x100 Fondistes Tàrrega, de la Mitja de Tàrrega); Fran Carrillo (AA Xafatolls, de la Mitja de Mollerussa); i Ivan Espílez (AE Ekke, de la Mitja de Lleida). També hi ha assistit Eduard Aixàs, representant d'Iter5, empresa que gestiona el circuit.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha volgut destacar la tasca que fan tots els organitzadors «malgrat ser proves difícils de gestionar», motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació a cadascun dels clubs i al conjunt de circuit. Com és habitual, la prova de Balaguer serà l'encarregada d'obrir el circuit Mitges de Ponent 2019. Ho farà el diumenge 17 de febrer amb la que serà la 31a edició d'aquesta cita. Al mes de maig, concretament el dia 5, serà el torn per a la Mitja Marató de Tàrrega, i per a després de l'estiu quedaran les altres dues proves del calendari: Mollerussa (20 d'octubre) i Lleida (17 de novembre) que, com és habitual, tancarà el circuit.

La bona salut de l'esdeveniment esportiu

Tal com ha explicat Josep Maria Marqués, la iniciativa d'aglutinar les quatre mitges maratons lleidatanes va néixer l'any 2015, amb la qual cosa la d'enguany serà la cinquena edició d'un circuit que té com a objectiu valorar l'esforç personal i potenciar aquesta modalitat esportiva unint forces i compartint experiències des de cadascun dels clubs organitzadors. La bona salut del circuit queda palesa en les xifres de participació que s'assoleixen any rere any i en l'aposta per la qualitat que fan el conjunt dels organitzadors. En aquest sentit, tal com ha detallat Ivan Espílez, des del circuit no tanquen les portes a què es puguin incorporar més proves, a la vegada que ha reconegut que, malgrat que les mitges maratons estan funcionant força bé, es fa difícil pensar en organitzar una marató a les comarques lleidatanes, un projecte que seria complicat de tirar endavant tant en l'àmbit organitzatiu com econòmic.

Espílez també ha recordat que divendres vinent La Llotja de Lleida acollirà la festa de lliurament de premis de la passada edició, que va tenir com a campions Jordi Trepat (Xafatolls) i Anna Artal (CE Sanloria). Una edició en què hi va haver 74 'finishers' que van completar les quatre mitges maratons i que rebran el corresponent obsequi que així ho acredita: una camiseta amb el logo de les Mitges de Ponent. Aquest dimarts els organitzadors també han presentat l'obsequi per als 'finishers' del 2019, que serà un anorac. Podeu trobar més informació sobre les Mitges de Ponent als webs http://www.mitgesdeponent.cat/ i www.iter5.cat.


Comentaris

envia el comentari