Catalunya Diari

El Club Lleida Ski & Wake, favorit per revalidar els títols d’Espanya i Catalunya a 2Llacs

La instal·lació lleidatana acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Clàssiques i el Campionat de Catalunya, tots ells gratuïts

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Les instal·lacions de 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font, han acollit aquest dimarts la roda de premsa de presentació del Campionat d'Espanya de Clàssiques i del Campionat de Catalunya d'Esquí Nàutic, la doble cita que aquest complex acollirà el cap de setmana vinent, i que convertiran Lleida en la capital estatal de l'esquí nàutic.

L'acte ha comptat amb la participació de Francisco Fernández Losada, president de la Federación Española de Esquí Náutico y Wakeboard; Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida; Joan Segura, representant territorial d'Esports de la Generalitat a Lleida; Emma Solans, alcaldessa de l'Ajuntament de Gimenells; Sergio González, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lleida; i Lluís Noguera, millor esquiador del rànquing espanyol actual; a més de Xavier Roy,

  

«Aquest campionat serà un dels millors de la història»

En els parlaments, president de la Federación Española de Esquí Náutico y Wakeboard, Francisco Fernández Losada, ha assegurat que «aquest campionat serà un dels millors de la història». Així ha explicat que «des de la Federació es lluitarà per portar a Gimenells el Campionat del Món d'Esquí Nàutic» el 2021. El director-tècnic de 2Llacs i del Comitè Organitzador del Campionat, Xavier Roy, ha agraït a les institucions implicades per «estar sempre al nostre costat».

Així s'ha mostrat satisfet de la gran acollida que ha tingut el campionat, «que mou més de 200 persones i que ha sumat més nombre d'esquiadors que anys anteriors», Roy ha assegurat que 2 Llacs es l'espai idoni per acollir els dos campionats: «tenim dos llacs, el que permet que hi hagi esquiadors competint en un llac i en l'altre, puguin entrenar; que aquests llacs tenen les mesures perfectes; que l'aigua de la banda no rebota al mig quan s'està esquiant; que les instal·lacions es troben en un poble tranquil que compta amb tots els serveis; que tenim una ciutat com Lleida a prop; i que a diferència d'altres ciutats com Barcelona, aquest esdeveniment passaria desapercebut, mentre que per a Lleida és un acte majoritari que acull molta gent».

El millor esquiador del rànquing espanyol actual, Lluís Noguera

Per la seva banda, el millor esquiador del rànquing espanyol actual, Lluís Noguera, que parteix com a favorit del campionat, ha afirmat que «espera tornar a guanyar i revalidar el títol de millor esquiador». Els campionats, que són gratuïts, estan organitzats pel Lleida Ski & Wake i 2 Llacs amb el suport de les respectives federacions, Espanyola i Catalana. Al Campionat d'Espanya hi prendran part 52 esquiadors/es, mentre que al de Catalunya seran 24. Entre els noms més destacats hi figuren, a més de l'esmentat Lluís Noguera, del Club Lleida Ski & Wake i número 1 espanyol, Sandra Botas, del Club Seseña Complex (Madrid), millor esquiadora del rànquing estatal.

Pel que fa al Club Lleida Ski&Wake, és el vigent campió tant d'Espanya

  

com de Catalunya, i parteix com a favorit per revalidar els dos títols. Comptarà amb 19 esquiadors/es, entre els que hi figuren els lleidatans Laureano Torres, Maria Carmen Puertas, Merche Regany, Carla Prats, Sofia Prats, Xavier Roy, Pol Roy i Max Roy. Quant al calendari de competició, el dijous 26 es faran els entrenaments oficials previs a l'inici de la competició del Campionat d'Espanya.

Aquest se celebrarà el divendres 27 a partir de les 10.00 h (1a mànega d'eslàlom i 1a i 2 de salts) i el dissabte 28, també a partir de les 10.00 h (2a mànega d'eslàlom, 1a i 2a de figures i lliurament de guardons). El Campionat de Catalunya es desenvoluparà íntegrament el diumenge 29, al matí amb les semifinals i finals d'eslàlom i figures, i a la tarda amb les semifinals i finals de salts. A més, i paral·lelament a la competició, s'impartiran sengles cursos de pilots de competició i una preparació per als homologadors nacionals per poder accedir al títol d'homologació internacional.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

La capacitat organitzativa de 2Llacs

Amb aquesta doble cita, 2Llacs torna a demostrar la seva capacitat organitzativa i operativitat. Ubicades al municipi de Gimenells i Pla de la Font, les seves instal·lacions, formades per dos llacs, són modernes i innovadores, oferint un complex dedicat a l'aventura i a la natura que inclou un Centre de Tecnificació d'esquí nàutic on es poden organitzar tota mena d'entrenaments, concentracions, campionats i esdeveniments nacionals i internacionals relacionats amb l'esquí nàutic, amb dos camps d'eslàlom, un camp de salts amb trampolí Bemman i camps de figures, tots ells homologats. Disposa, a més, de dues embarcacions especialitzades per a l'esquí nàutic amb ordinador GPS Zero Off. Té instal·lat permanentment el sistema de mesura i control Splasheye.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari