Catalunya Diari

Comencen les obres del centre de Piragüistes de Lleida Saül Craviotto

Comencen les obres del centre de Piragüistes de Lleida Saül Craviotto| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde, Marta Camps i Rafael Peris, i del regidor d’Esports, Txema Alonso, ha visitat aquest dimarts l’inici de les obres del Centre de Piragüistes de Lleida, que portarà el nom de Saúl Craviotto, l’esportista lleidatà que ha aconseguit dos medalles olímpiques en aquest esport. El nou equipament també serà la seu de la Federació Catalana i dels clubs de la ciutat.

Ros ha explicat que "aquesta és una vella reivindicació que ara es farà realitat, ja que és un projecte molt esperat, tenint en compte la tradició d’aquest esport a Lleida i la importància per a la ciutat que l’única medalla olímpica catalana l’hagi guanyat el piragüista Saúl Craviotto. És per això que el Centre de Piragüisme no podia portar un altre nom que no fos el seu ja que, a més, sempre ha tingut una gran vinculació a la ciutat". El paer en cap també ha explicat que la construcció d’aquestes noves instal·lacions, que estaran situades a l’avinguda Pearson, concretament al parc de les instal·lacions esportives Riu Segre, es concentra en 3 actuacions:

- Instal·lació principal: que acollirà els edificis de vestidors amb capacitat per a 30 persones, gimnàs (70 metres quadrats), hotel de clubs, oficines Federació Catalana de Piragüisme, sala de reunions i espais comuns per als clubs (40 metres quadrats), magatzem, lavabos i Hangar 1.

- Hangar 2: petit hangar que s’ubicarà al talús davant de l’actual hangar metàl·lic, és a dir, al final de la rampa. Estarà destinat a guardar piragües, sobretot per al material dels més petits, per tal que els quedi més a prop de l’embarcador.

- Rampa d’accés i de comunicació en itinerari adaptat fins a la plataforma de la zona esportiva de la llera del riu.

La quarta actuació, que seria la millora de l’actual embarcador i la zona d’accés ja s’ha executat. Aquest nou equipament, que té un termini d’execució de 7 mesos, estarà finançat per la Paeria, que aportarà 390.000 euros, i la Generalitat, que n’aportarà 300.000 euros més.


Comentaris

envia el comentari