El Cros Culleré arriba a la 40 edició amb canvi de circuit i l’aposta per potenciar la participació d’escoles

Com a principal novetat el canvi en el circuit habitual, que tindrà com a punt de sortida i arribada la pista d'atletisme aprofitant també el traçat que es va utilitzar durant la celebració del Campionat de Catalunya de Cros
Imatge de la presentació del Cros Culleré | LleidaDiari.cat

La 40a edició del Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré, que tindrà lloc el pròxim 5 de març al Parc de la Serra i al que s'espera la participació de 600 atletes, té com a principal novetat el canvi en el circuit habitual, que tindrà com a punt de sortida i arribada la pista d'atletisme aprofitant també el traçat que es va utilitzar durant la celebració del Campionat de Catalunya de Cros, que va acollir Mollerussa l'11 de febrer. A més a més, també farà una aposta per potenciar la participació dels centres de primària i secundària, ja que els atletes del club amfitrió, els Xafatolls no competiran com a club sinó representant les escoles i instituts on cursen els estudis. Així ho han explicat aquesta setmana l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Juli Niubó, president de l'Associació Atlètica Xafatolls, coorganitzadora del cros conjuntament amb l'Ajuntament, acompanyats dels tècnics de la regidoria d'Esports.

  

 

 

Solsona ha destacat «el bon moment de salut atlètica a la ciutat» i la prova és el fet que «fidels i persistents» es celebra les 40 edicions d'aquest cros de referència a les terres de Lleida, una cita atlètica que arriba després «l'èxit organitzatiu i competitiu» del Campionat de Catalunya de Cros que va servir també per posar en relleu la pista d'atletisme, ha remarcat. En aquest sentit, també s'ha referit a l'impacte del 155, del qual ha dit que ha frenat una línia de subvencions prevista per la Generalitat per fer millores en pistes d'atletisme d'arreu de Catalunya i a les que estava previst concórrer. No obstant això, ha indicat que s'està en converses amb la Diputació de Lleida per obtenir ajudes en aquest sentit per poder implementar millores com els vestidors, els serveis o un gimnàs.

 

Per la seva banda, Niubó ha indicat que l'aposta per potenciar la participació escolar, que té com a objectiu recuperar l'assistència d'atletes no federats a aquest tipus de competició, passa també per oferir als centres els serveis dels tècnics del club Xafatolls per fer els escalfaments a aquells centres que tinguin dificultats per destinar aquesta figura d'acompanyament a les curses. Així mateix, també se seguirà amb la iniciativa recuperada l'any passat d'atorgar els Premis Cros Culleré a la Participació, però centrats només en les escoles en aquest cas. Així, s'han previst tres premis de 300, 200 i 100 euros en material escolar a les tres primeres escoles amb més arribats.

 

Respecte a la cursa, Niubó ha explicat que enguany hi haurà tres circuits que faran que sigui més àgil combinar-los en funció de les distàncies que s'hagin de córrer en cada categoria, sent el principal el de la cursa oberta de 1.750 metres. Pel que fa a les inscripcions, són gratuïtes i s'han de formalitzar en línia a www.amollerussa.com/croscullere abans del pròxim 1 de març i avui dia ja hi ha 150 atletes inscrits. A banda de les diferents curses, l'organització ha preparat com cada any una matinal d'activitats amb inflables per als més menuts i servei de bar. També un any més es tornarà a participar en la iniciativa Posa't la gorra promoguda per l'AFANOC.Comentaris

envia el comentari