Catalunya Diari

La cursa BTT Terra d'Oliveres d'Arbeca conscienciarà sobre la seguretat dels ciclistes a la carretera

La prova no competitiva tindrà tres distàncies de 20, 40 i 60 km i se celebrarà el diumenge 9 de setembre
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 9a edició de la Cursa de BTT Terra d'Oliveres d'Arbeca, que organitza el Club Ciclista d'Arbeca amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Consell Esportiu de les Garrigues i l'Ajuntament d'Arbeca, es disputarà el pròxim diumenge, dia 9 de setembre, amb tres distàncies de marxa de 20, 40 i 60 km. És prevista la participació de més de 350 bikers procedents de diferents indrets de Catalunya i d'un miler d'assistents. Entre les novetats d'enguany, l'organització regalarà a tots els participants una armilla d'alta visibilitat per conscienciar als usuaris de les carreteres de la necessitat de respectar la distància de seguretat amb els ciclistes per evitar els accidents.

 

La presentació de la 9a Cursa de BTT Terra d'Oliveres d'Arbeca ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida amb la participació del diputat Enric Mir; de l'alcalde d'Arbeca, Joan Miquel Simó; del regidor d'Esport de l'Ajuntament d'Arbeca, Albert Felip Boldú; del president del Club Ciclista d'Arbeca, Josep Maria Solé, i del director de la Cursa Terra d'Oliveres, Marc Ribera. El diputat Enric Mir ha destacat que la Cursa de BTT Terra d'Oliveres contribueix a la promoció del territori per mitjà de l'activitat esportiva, «permet gaudir d'uns paisatges típics de les Garrigues, d'un important patrimoni com és el dels Vilars d'Arbeca i el mateix nucli antic del municipi, entre d'altres, i dóna accés als productes de gran qualitat com és l'oli amb la D.O.P. Les Garrigues i els vins de la comarca».

 

Tres tipus de circuits

Albert Felip, regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Arbeca, ha reiterat que tant la cursa com la fira de bicicletes que se celebra durant la prova és un bon reclam per al poble i una bona promoció econòmica del municipi per la gran quantitat de gent que cada any mou la cursa, ja siguin participants, ja siguin acompanyants. Per la seva banda, Marc Ribera, director tècnic de la cursa, ha explicat que es tracta d'una marxa ciclista no competitiva que se celebrarà el pròxim dia 9 de setembre amb punt de sortida i arribada a Arbeca. La sortida és prevista a les 9.00 hores del matí amb la participació d'uns 350 bikers procedents de diferents indrets de Catalunya. La Cursa de BTT Terra d'Olivers de les Garrigues ofereix als participants tres circuits a escollir:

  

  

. Circuit llarg de 60 km, amb 1.200 metres de desnivell positiu acumulat

  

  

. Circuit mitjà de 40 km, amb 600 metres de desnivell positiu acumulat

  

  

. Circuit curt de 20 km, amb 200 metres de desnivell positiu acumulat.

 

 

L'organització de la prova ha incorporat en aquesta 9a edició l'obsequi d'una armilla d'alta visibilitat «per poder conscienciar tots els usuaris de les carreteres de què a sobre d'una bicicleta hi va una vida i que els conductors respectin el metre i mig que marca la diferència entre morir o seguir vivint», ha afirmat Marc Ribera. La celebració d'aquesta cursa es complementarà amb la Fira de BTT, que comptarà enguany amb deu estands amb material esportiu que inclou roba, material tècnic i complements relacionats amb el món de la bicicleta. També hi haurà un estand de l'Associació Contra el Càncer.Comentaris

envia el comentari