Catalunya Diari

La Cursa Catigat passarà aquest diumenge per Vila-sana amb més d'un miler de participants

Recorrerà tota la comarca fomentant tant l'esport com el coneixement del Pla d'Urgell

Aquest diumenge tindrà lloc una de les curses cicloturístiques més importants i multitudinàries del territori, la Catigat, la qual recorrerà tota la comarca fomentant tant l'esport com el coneixement del Pla d'Urgell. La població de Vila-sana tornarà a acollir diferents fases d'aquesta competició passant per llocs com l'Estany, la Casa Vella, el Parc del Plataner, i per segon any consecutiu, el Bike Park.

L'organització, juntament amb el coordinador del Bike Park, Marc Tugues, han decidit que el circuit estigui integrat permanentment en aquesta ruta, ja que en l'edició passada, tots els participants van trobar molt divertit el seu pas per aquest circuit de Vila-sana. L'Ajuntament valora molt positivament que l'organització hagi pensat en el circuit com a punt turístic de la comarca i agraeix a Tugues la feina tant en el circuit com en el territori.

  

  

La Catigat està formada per entitats esportives del Pla d'Urgell i mou anualment 1.000 participants i més de 200 voluntaris. Cada any surt d'un poble diferent de la comarca, on el club amfitrió és qui pren el pes de l'organització i s'espera que en un parell d'edicions, la colla ciclista l'Extrem Bike de Vila-sana dugui a terme l'organització d'aquella edició. Xavier Molins, regidor d'esports de l'Ajuntament, és també el responsable a Vila-sana de la Catigat i portaveu de la colla ciclista.

Molins veu molt positiu poder fer una sortida d'aquesta pedalada a Vila-sana, ja que l'objectiu és que Catigat pugui sortir de tots els pobles de la comarca. Pel regidor, «és un repte, ja que en l'àmbit de municipi, es necessita, no només la participació del club amfitrió, sinó també el compromís de les diferents entitats del municipi és fonamental per poder garantir la qualitat i el servei d'aquesta pedalada popular que compta amb tres circuits aptes per a tots els nivells».


Comentaris

envia el comentari