Catalunya Diari

La 7a Cursa de la Nòria de Torrelameu espera més de 300 participants

La cita serà puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies (5 i 10 kilòmetres) i lliurarà un euro de cada inscripció a l’Associació l’Estel

Presentació de la Cursa de la Nòria
Presentació de la Cursa de la Nòria | LleidaDiari.cat

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la 7a Cursa de la Nòria de Torrelameu, que se celebrarà diumenge vinent, 24 de març. L'acte, que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació de l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes, del president de la comissió de la cursa, Jordi Guamis, i de la vocal Roser Riu.

En la seva intervenció, Francesc Sabanés ha destacat el fet que aquesta cursa està «creixent any rere any» en participants, així com el vessant solidari de la cita, ja que «donarà un euro de cada inscripció a l'Associació l'Estel». El diputat tampoc no ha volgut oblidar l'entorn pel qual es desenvoluparà la cursa, amb la qual cosa complirà l'objectiu de "potenciar el territori i els valors que tenim".

Recorreguts mixtes d'asfalt i terra que transitaran per un paisatge agrícola

La Cursa de la Nòria, que com ha assenyalat Carles Comes, canvia de data enguany en una decisió de l'organització que considera tot un encert, serà puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dues distàncies, els 10 i 5 kilòmetres, totes dues amb uns recorreguts mixtes d'asfalt i terra que transitaran per un paisatge agrícola i a la vegada per un indret natural com és la riba del riu Noguera Ribagorçana. La sortida, prevista per les 10 del matí, i l'arribada estaran ubicades al Parc de la Nòria.

Tal com ha recordat Jordi Guamis, l'organització ja compta amb «més de 300 inscrits, amb un increment d'un 30 per cent respecte a l'any passat», un creixement que atribueix a què «som una cursa petita però gran en el tracte que donem als que vénen a córrer», cadascun dels quals rebrà com a obsequi una bossa del corredor que inclou una samarreta tècnica FireHawk més tubular, a més d'entrepà de llonganissa, fruita i refresc. Entre altres serveis, també hi haurà zona d'aparcament i guarda-roba, a més de bar i inflables per als nens.

Els Omellons organitza una nova marxa per gaudir de la pedra seca

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la 7a Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons que se celebrarà el dia 31 de març. L'acte ha comptat amb la participació de l'alcalde dels Omellons i responsable de la Cursa, Jordi Gaya; la regidora de Joventut i Esports, i membre de l'organització de la Cursa, Esther Miró; i del coordinador del circuit de marxes saludables de ponent Marxa.cat, Simeó Fuentes.

Aquesta és una marxa no competitiva que es pot fer corrent o caminant, i que és d'un caire molt familiar que consta de dos circuits de 15 i 21 km aproximadament, que transcorren pel terme dels Omellons, Vinaixa i Arbeca. Durant el recorregut els participants podran gaudir de les típiques construccions de pedra seca, cabanes de volta, marges, etcètera.


Comentaris

envia el comentari