Catalunya Diari

La Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida espera 700 participants

La jornada inclourà curses atlètiques de 10 i 6 kilòmetres, una caminada de 10 km i curses infantils

Enric Mir
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació de la Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida, que el diumenge 3 de febrer celebrarà la seva 11a edició, amb una participació al voltant de les 700 persones entre totes les seves propostes. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, Enric Mir; de l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep J. Solsona; del president de l’AEC Puigverd de Lleida, José Pérez; i del delegat d’Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura.

A més d’expressar el suport de la Diputació, en la seva intervenció Enric Mir ha volgut destacar la tasca dels voluntaris, sense l’aportació dels quals «als pobles difícilment podríem organitzar tot el que implica una cursa d’aquesta mena», un criteri que també ha compartit l’alcalde Josep J. Solsona. El vicepresident cinquè de la Diputació també s’ha referit a l’element «de cohesió social» que suposa acollir esdeveniments com les curses, així com al factor promocional que se’n deriva.

Dues distàncies

Organitzada per l’Associació Esportiva i Cultural (AEC), amb la col·laboració de l’Ajuntament, la prova serà puntuable per a la Lliga Ponent. Els participants podran optar entre dos distàncies: els 6,8 kilòmetres de la cursa curta, molt plana i que transita pels camins propers a Puigverd, en especial per la banqueta del Canal d’Urgell; i els 10 de la cursa llarga, que comparteix part del recorregut curt i puja un desnivell de 80 metres per ascendir fins al cap de la serra, tocant al parc de Mas de Melons, un indret que permet gaudir de les vistes de Lleida, el Prepirineu i el Pirineu. Els trajectes són en un 30% d’asfalt i la resta per camins de terra.

L’organització també ofereix l’oportunitat de participar en una caminada que anirà en sentit invers que les curses, els participants de la qual rebran com a obsequis un tapaboques, la bossa del caminaire i esmorzar de brasa. Finalment, també hi haurà curses infantils al camp de futbol, amb medalla i bossa de regals i esmorzar per a tots els participants. José Pérez ha detallat que les inscripcions per a les dos curses «estan tancades en haver cobert les 400 places que s’oferien», mentre que la caminada compta a hores d’ara amb 130 inscrits i es preveu arribar als 200. A tots ells cal afegir-hi el centenar de participants de les curses infantils, per un total «de 700 participants» entre totes les propostes.

Un esmorzar a la brasa per als assistents

Entre els serveis de què gaudiran els participants, hi ha els d’avituallament, un esmorzar de brasa consistent en un entrepà de llonganissa, beure i fruita de Lleida, i la bossa del corredor amb diferents regals, entre els quals destaca una dessuadora Trangoworld. La jornada comptarà amb la col·laboració d’un centenar de voluntaris i amb el suport de diferents entitats de Puigverd de Lleida que faran possible les curses. Cal destacar, a més, la participació a la cursa de més de 40 atletes del poble. Podeu trobar més informació sobre la cursa al lloc web de l’AEC Puigverd: https://aecpuigverd.org/.


Comentaris

envia el comentari