Catalunya Diari

Cursos gratuïts de pesca al Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya

Cursos gratuïts de pesca al Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya| Redacció - Fotografia: Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

 

Amb el lema 'Vine a pescar!', la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting desenvoluparà en el marc del STM-Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya uns cursets gratuïts de pesca destinats a promoure aquesta activitat entre els adults i els infants.

La iniciativa, que tindrà lloc durant els tres dies que duri el saló —del 12 al 14 de febrer— comptarà amb monitors de la Societat de Pescadors Esportius de Lleida i la Societat de Pescadors Esportius de la Granja d’Escarp, dues entitats que col·laboraran activament en l’activitat.
 
Els visitants del saló podran participar en les dues activitats promogudes per la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting: pel matí (a partir de les 10.30 hores) podran aprendre a llançar esquers sense punxes amb canyes de tot tipus, activitat que es farà en un espai exterior annex al Pavelló 3 de Fira de Lleida. A primera hora de la tarda (entre les 14.30 i les 15.30 hres), les persones interessades podran anar a pescar al riu Segre a fer pràctiques de pesca sense mort (treure i tornar a l’aigua els peixos pescats) de la mà de monitors acompanyants.
 
La Federació de Pesca, juntament amb les societats de pescadors col·laboradores, s’ocuparan dels permisos preceptius i del material de pesca. La federació comptarà amb un estand propi dins del certamen, destinat "a promoure l’activitat entre infants i adults, tramitar les llicències de pesca e informar sobre aspectes com els cursets organitzats per les diverses societats del territori", explica Rodrigo González, secretari de l’entitat. I afegeix: "La Federació està a disposició de tots els centres escolars i associacions interessats en el tema".
 
A banda d’aquestes activitats, Fira de Lleida ha programat en el marc del certamen conferències, jornades tècniques, tallers, presentacions, sortejos, demostracions, exposicions i curses amb l’esport i el turisme com a eixos vertebradors.  El STM-Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya tindrà lloc al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb un horari que anirà de 10.00 a 20.00 hores ininterrompudament.


Comentaris

envia el comentari