Catalunya Diari

Denuncien una xarxa de contractacions «inexistents» a la Federació Catalana de Futbol

El president del Gavà, Ivan Carrillo, ho ha posat en coneixement de Mossos d'Esquadra i la Federació Espanyola de Futbol

Imatge d'arxiu del president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras
A l'esquerra, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, en un acte el passat mes de novembre | Facebook/FCF

Nou sotrac a la Federació Catalana de Futbol (FCF). Després de la detenció de l'anterior president, Andreu Subies, l'any passat, 2018, ara, la FCF ha de fer front a la denúncia presentada pel president del Gavà, Iván Carrillo, sobre  una xarxa de contractacions «inexistents» a la Federació Catalana de Futbol. Carrillo, qui ha assegurat haver rebut la informació d'aquest cas «de manera anònima», l'ha posat en coneixement de Mossos d'Esquadra i la Federació Espanyola de Futbol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons el president del Gavà, «aquesta documentació l'han rebut, de manera anònima, pràcticament tots els clubs. La Federació també és meva i, per consell del meu advocat, ho he posat en coneixement de les autoritats corresponents».

La persona sobre la qual s'hauria construït, presumptament, aquesta xarxa és José Domingo Valls, advocat i membre de la junta directiva de la FCF sota la presidència de Subies. Domingo disposa d'un despatx d'advocats, JD Domingo Valls, mitjançant el qual hauria constituït dues empreses, Aragó Legal i Mutualex, que «s'haurien beneficiat dels recursos de la Federació. L'any 2017 van facturar, ambdues, 250.000 per encàrrecs i treballs inexistents, no justificats ni documentats».

Els vincles de Valls amb Aragó Legal són el seu propi fill «Rodrigo Valls, administrador de l'empresa». Així mateix, qui va ser membre de la junta directiva de Subies compta amb «un soci del seu despatx, Emilio Fernández Godoy, com a administrador de Mutalex».

«Cobrament per informes inexistents amb el nou president, Joan Soteras»

La denúncia es va presentar al registre de la Federació Catalana de Futbol el passat 20 de desembre i un dia abans, el 19, als Mossos d'Esquadra. Segons el text, al qual ha tingut accés CatalunyaDiari, el despatx d'advocat J.D Valls hauria organitzat, també, «una font d'obtenció de recursos a partir de serveis inexistents i no documentats».

Aquesta xarxa consistiria a «autoritzar a un seguit de coneguts de J.D Valls a facturar a la Federació Catalana de Futbol factures per un import mensual d'entre 3.000 i 6.000 euros. Posteriorment, aquestes persones, per la seva banda, pagaven entre un terç i una quarta part de la quantitat facturada a J.D Valls». Entre les persones que haurien passat per caixa, per dir-ho de manera planera, es trobaria l'antic candidat del Partit Popular de Catalunya a les eleccions del passat mes d'abril i consultor de comunicació Joan López Alegre.

José Domingo Valls va ser president de la comissió gestora de la Federació Catalana de Futbol que va pilotar la nau, i convocar el procés electoral, després de la dimissió d'Andreu Subies. Segons l'escrit, una informació que Carrillo sosté haver rebut de «manera anònima, igual que la resta de 1.300 presidents de clubs catalans», «un cop Joan Soteras va prendre possessió, es van reactivar els canals de cobrament per informes o feines falses i inexistents».

La reacció de la Federació Catalana de Futbol

La Federació Catalana de Futbol ha reaccionat a aquesta denúncia assegurant que «serà analitzada pel nostre 'Compliance Officer' extern i s'instruirà una informació reservada per dur a terme les comprovacions oportunes, de les quals se'n donarà compte als òrgans de govern federatius, tan aviat se'n puguin extreure conclusions».

Des de la FCF s'ha volgut transmetre «un missatge de tranquil·litat i confiança en la institució i en els seus processos interns de gestió i administració. Tots els processos interns són objecte d'una auditoria anual aprovada en Assemblea General. Així mateix, recentment s'han constituït diversos òrgans addicionals d'auditoria i control, que tenen per objecte reforçar el control econòmic i el bon govern corporatiu».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari