Derrota en l’últim sospir de l’Actel Força Lleida

Derrota en l’últim sospir de l’Actel Força Lleida| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L'Actel Força Lleida ha perdut aquest dimarts al vespre per 78 a 80 contra el CB MIraflores al Barris Nord. En un partit d’igualtat màxima, i amb un joc molt bo per ambdós conjunts, una cistella sobre la botzina del visitant Steinarsson ha estat l’encarregada de donar la victòria al conjunt burgalès i deixar sense premi el gran partit que ha realitzat el conjunt de la Terra Ferma.

El jugador més destacat dels lleidatans va ser Juampi Sutina amb 17 punts, 2 assistències, per un 14 de valoració. Cal destacar però, que fins a set jugadors de l’equip lleidatà van obtenir com a mínim un 10 de valoració, manifestant el gran joc col·lectiu que els de Borja Comenge van portar a terme.

En l’inici del partit tots dos conjunts mostraven un gran joc col·lectiu, movent amb intel·ligència la pilota i buscant amb paciència l’oportunitat de trobar una bona situació de tir, arribant a l’equador del primer quart amb un resultat de 7-7. L’Actel Força Lleida aconseguia obrir una petita escletxa de cinc punts a través de Miquel Feliu (8 punts, 7 rebots, 2 assistències), però el CB Miraflores demostrava la seva qualitat amb cistelles de molt mèrit i retallava la renta en només un punt (16-15) al minut 8 de joc. Els locals tornaven apretar i marxaven set punts en l’electrònic (22-15) amb dos triples consecutius de Garrett Nevels (12 punts, 6 rebots i 4 assistències), i de Juampi Sutina que obligava a demanar temps mort al tècnic visitant, Diego Epifanio. El conjunt visitant tornava a enganxar-se a l’electrònic arribant a la fi del primer periode amb els lleidatans un punt per sobre (24-23).

El segon quart seria força igualat, tots dos conjunts proposaven defenses alternatives que provocaven moments de confusió en el joc ofensiu de tots dos conjunts, això es traduia en parcials que feien que l’avantatja en el marcador s’intercanviés, primer favorable als lleidatans a l’equador del segon quart (32-25), i posteriorment era el CB Miraflores qui amb la seva defensa tornava al partit i es col·locava per davant a falta d’un minut per acabar la primera meitat (40-43). Ens els últims seixanta segons del segon periode, l’Actel aconseguia anotar quatre punts consecutius, primer a través d’Alfons Alzamora (6 punts, 4 rebots) en un tir a la mitja volta, i posteriorment de Marc Martí (10 punts, 2 rebots, 1 assistència), que col·locava els lleidatans un punt per sobre al descans (44-43).

A la represa l’igualtat entre tots dos conjunts s’intensificava, de manera que cap dels dos equips aconseguís manar per més de tres punts al llarg de tot el tercer periode. Cada cistella local era contrarestada per una cistella visitant, arribant al minut 25 de partit amb un resultat de 51-52 després de dos tirs lliures anotats per Nondas Papantoniou (8 punts, 2 rebots, 7 assitències). Posteriorment, aquesta dinàmica d’igualtat es mantenia i s’arribava al final del tercer quart amb empat a l’electrònic i tot per decidir (64-64).

Els locals començaven endollats els últims deu minuts amb dos triples seguits de Juampi Sutina i Miquel Feliu que obligaven a parar el partit als de Burgos. El temps mort feia efecte en els visitants que aconseguien un parcial de 0-9 per col·locar-se 70-73 quan corria el minut 36 de joc. A falta de 2:22 pel final, Leonardo Demetrio era objecte de falta i aconseguia anotar un dels dos tirs lliures, no obstant això, Juampi capturava el rebot ofensiu i li donava la pilota a Nevels, el qual era objecte de falta i anotava els seus dos tirs lliures empatant el partit a 73-73.

En aquest moment, els visitants es mostraven solvents i aconseguien un parcial de 0-4 a falta de 19 segons pel final que els hi ficava el partit molt de cara (73-77). Però l’Actel Força Lleida no es rendia i empés per la grada del Barris Nord aconseguia reduir la distància en un punt gràcies a un triple de Nevels quan restaven 12 segons per la fi del partit. Els locals feien falta acte seguit per portar el CB Miraflores a la línia de tirs lliures, i el visitant Vega tant sols era capaç d’anotar un tir lliure, donant esperançes al conjunt local (76-78). Amb tots dos equips en bonus i 8 segons restants, Nevels rebia falta i disposava de dos tirs lliures per empatar el partit. Nevels no fallava i anotava tots dos tirs lliures empatant el partit a 78 punts quan solament restaven 4 segons per la fi del matx. Semblava que l’Actel havia aconseguit portar el partit a la prorròga, però una gran jugada individual de Steinarsson penetrant fins a cistella i evitant el tap de Mbaye, li permetia anotar dos punts que donaven la victòria sobre la botzina al CB Miraflores per un resultat final de 78-80.