Catalunya Diari

Dos competicions per aquest cap de setmana: l'Oncocursa Pallars i el I Duatló de Muntanya Vila de Castellciutat

Dos competicions per aquest cap de setmana: l'Oncocursa Pallars i el I Duatló de Muntanya Vila de Castellciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Sort

 

La Lliga Ponent descansa aquest cap de setmana, però les competicions segueixen. Tremp acollirà aquest dissabte a partir de les 18.00 hores l’Oncocursa Pallars. El diumenge, es durà a terme el I Duatló Popular de Muntanya Vila de Castellciutat.

L'Oncolliga Pallars és la delegació a Tremp de l’Oncolliga contra el Càncer de les Comarques de Lleida. Són persones afectades per la malaltia del càncer i és la primera associació d’aquestes característiques al Pallars, on desenvolupen projectes des de fa 3 anys. Aquesta cursa/marxa amb un recorregut de 6 kilòmetres organitzada per l’Oncolliga’t dels Pallars té l'objectiu de recollir fons per a poder comprar una màquina de cribratge pel càncer de colon, model Pentax Medical EPK-i5000, valorada en 30.000 euros+IVA, que anirà destinada a l’Hospital Comarcal del Pallars. El preu de la inscripció és de 7 euros.
 
Enguany ha programat la segona cursa que, amb el nom OncoCursa Pallars, tindrà lloc el dia 13 de setembre a les 18.00 hores a Tremp i compta amb la implicació de les institucions comarcals del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, així com la Diputació de Lleida i Creu Roja, que hi destinarà un punt d’assistència i ambulància.
 
En aquesta competició hi poden participar tot tipus de gent: homes, dones, nens, nenes, padrins, padrines i mascotes. La qüestió és col·laborar i passar-ho bé. En finalitzar la cursa es repartiran premis i obsequis dels establiments de la zona, hi haurà un berenar popular i el grup local Country Tremp organitzarà una sessió de ball country. 
 
I Duatló Popular de Muntanya Vila de Castellciutat
La segona competició d'aquest cap de setmana està organitzada per l’associació Amics de Castellciutat, amb el patrocini de diverses empreses i la col·laboració de Ràdio Seu, l’escola, el Consell Comarcal i l’Ajuntament. La sortida i l'arribada tindrà lloc a la plaça de l’Arbre i el recorregut es durà a terme pel Pla de Sant Tirs, Adrall, Arfa, Montferrer, la Seu i Castellciutat. La prova constarà de tres trams: el primer, a peu, de 3,6 quilòmetres; el segon, en bici, de 18 quilòmetres; i l’últim, altre cop a peu, de 2 quilòmetres.
 
La cursa vol situar la vila en el ja extens mapa de curses amb una modalitat diferent com és la duatló, que consta d'una part del recorregut a peu i una altra amb bicicleta. La prova s'havia previst inicialment per la primavera però es va cancel·lar. Amb la nova data s'espera que hi hagi prou inscripcions per consolidar-la.
 
La Lliga Ponent descansa aquest cap de setmana degut a la suspensió de la Cursa Vila d’Aitona, i no tornarà fins el diumenge 21 amb una doble cita, la Cursa de la Vaca de Vallfogona i la Cursa Donem Sang de Bellpuig.


Comentaris

envia el comentari