Catalunya Diari

La duresa de les curses BTT, present a la 5a Era Roda Nonstop de la Val d’Aran

Se celebrarà el 20 de juliol en les distàncies d’ultramarató (140 km), doble marató (100 km) i marató (60 km) amb sortida i arribada a Salardú

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident segon en funcions de la Diputació, Gerard Sabarich ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 5a Era Roda Nonstop que se celebrarà el 20 de juliol a la Val d'Aran, amb sortida des de Salardú. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions del responsable d'Era Roda, Francesc Comas; i de la representant del club organitzador Copos Bike, Sílvia Monge.

Era Roda NonStop compta amb tres distàncies: ultramarató, doble marató i marató i és, juntament amb la Pedals de Foc Nonstop, la prova reina cent per cent de la Val d'Aran. Sabarich ha destacat que és una cursa que mostra en el seu màxim esplendor la potencialitat del territori, així com l'esforç que organitzadors i voluntaris fan perquè sigui un èxit.

Una reconeguda duresa

La seva reconeguda duresa amb un recorregut ple de trialeres amb descensos entre boscos emmarca a tots els seus participants com uns privilegiats de les bicicletes de muntanya. Amb inici a la localitat de Salardú, capital del Naut Aran, la prova circula per la totalitat dels terçons de la Val d'Aran, podent gaudir durant el recorregut de la vegetació pròpia d'alta muntanya i també boscos caducifolis a les parts més baixes, tal com ha explicat, Sílivia Monge.

La cursa ultramarató compta amb un recorregut de 140 km i un desnivell positiu de 4.700 metres, i seguirà sent la distància reina i el repte més destacat dins el territori aranès. Es tracta d'una de les proves més dures dels Pirineus per les seves característiques tècniques que marquen la diferència entre altres circuits del mateix prestigi. Aquells que optin per la doble marató tindran dues distàncies i dues categories BTT de 100 km i un desnivell positiu de 3.300 metres. Està pensada per aquells ultramaratonians que no estan acostumats al desnivell acumulat que suposa la prova de 140 km. És la prova reina en la modalitat marató, i una carrera circular més compacta sense perdre l'essència de proves de llarga distància i el seu també marcat recorregut tècnic.

El tercer repte de la jornada

Finalment, la marató, de 60 km i un desnivell positiu de 2.200 metres es converteix en el tercer repte de la jornada, i per a aquells maratonians acostumats a aquest perfil de distància-desnivell i pensat per a corredors locals. De la mateixa manera que és una distància ideal per a les e-Bikes, categoria que també puntuarà.

En aquest sentit, Francesc Comas ha explicat que no es busca un nombre rècord d'inscrits perquè els camins i corriols tampoc ho permetrien, però volen donar-li un punt de qualitat extra que els participants valoren molt positivament. El dia 19 és la jornada de benvinguda i recollida de material; el dia 20, la de la celebració de la cursa; i el dia 21, es farà una visita a les mines de zinc. Per més informació www.eraroda.com.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari