Edu Torres: "El bàsquet de Lleida estava en perill"

Edu Torres: "El bàsquet de Lleida estava en perill"| Laura Biela - Fotografia: Força Lleida / L. Biela

 

Lleidaalminut.com 

Com sorgeix la creació de la nova entitat Força Lleida?
Donat que semblava que el bàsquet de Lleida estava en perill va sorgir una nova iniciativa. Vam aprofitar també que hi podia haver-hi vacants a la lliga LEB i fent una mica les coses a la inversa: construir un club nou a partir de la possibilitat de que el primer equip pogués estar a la Lliga LEB Or i a partir d'aquí crear una estructura cap avall.
 
D’on neix el nom?
El nostre objectiu era buscar alguna cosa diferent, que tingués precisament 'força' i que es veiés involucrada també la ciutat i la província de Lleida.
 
Qui aporta els diners per començar a construir aquesta entitat?
Primer de tot, teníem necessitat de cobrir un aval, el que demana la Federació Espanyola, i això s’ha cobert amb les aportacions d’uns socis, que són els impulsors d’aquest projecte a títol personal. A partir d’aquí, el que hem de fer és un pressupost que s’ha de cobrir en base a una sèrie de partides, entre les que esperem que estiguin l’Ajuntament i la Diputació de Lleida.
 Ja teniu estipulades quines seran les aportacions d'aquests dos organismes?
De moment tenim un compromís verbal, però desconeixem les quantitats. No hi ha res tancat.
 
Per què no s’ha continuat endavant amb el projecte Lleida Bàsquet?
En aquest club hi havia un deute històric que no s’havia eixugat des de feia uns anys i que bloquejava la pròpia vida del club i alhora donava la sensació que aquesta entitat no tenia la capacitat per competir a la lliga LEB. No obstant, hi ha uns responsables que són els que haurien de parlar del tema, no jo.
 
El club Força Lleida comença de cero. Què passa amb els deutes de l'anterior entitat?
Aquesta és una entitat completament nova, amb uns socis que aporten unes quantitats noves. És una idea i una il·lusió nova. No tenim res a veure amb els deutes del club anterior.
 
Hi ha persones que tenen alguna vinculació entre aquests dos clubs?
Els únics que hem estat contractats de forma professional hem estat el Francesc Perarnau i jo mateix. Els socis que aporten que aporten aquestes quantitats són tots nous.
 
El pressupost d'enguany és de 812.000 euros. És possible amb aquests diners fer front a totes les despeses?
Lògicament s’ha fet un pressupost molt acurat, des d’una perspectiva de rigor i penso que sí que serà possible pagar-ho tot. En aquests 812.000 euros s'inclou el salari dels jugadors, personal i administració; els viatges i la seguretat social, entre d'altres despeses. El nostre objectiu és poder pagar-ho tot.
 
No considera que és un pressupost baix?
Considero que en aquests moments és el que es pot fer. No és ni baix ni alt. Necessitem un pressupost d’acord a les possibilitats que en aquests moments té el club i crec que és el que s’havia de fer.
 
Parlant de l'equip. Com el veu?
Crec que és un equip jove, que té actitud, que té gana i talent i crec que gaudirem molt amb aquest equip durant tota la temporada.
 
És aviat per aventurar-se, però és possible aconseguir un bon lloc a la LEB Or?
És d’hora per dir-ho, sí. Cal esperar unes setmanes per veure quins són els nostres objectius reals. És necessari començar la competició per veure quin és el nostre nivell. Jo crec que la pretemporada ens dóna bones sensacions, però hem de jugar els primers partits per marcar objectius.

    \r\n
  • \r\n Entrevistes:
  • \r\n

\r\n                     - Joaquín Prado: "El Força Lleida és un equip molt agraït d'entrenar"

\r\n                     - Miquel Feliu: "Ens hem adaptat a un joc al que no estàvem acostumats"Comentaris

envia el comentari