Catalunya Diari

El 14è Ral·li de terra 'Ciutat de Cervera' ja és aquí

El 14è Ral·li de terra 'Ciutat de Cervera' ja és aquí| Redacció - Fotografia: Ajuntament de CerveraEl recorregut del 14è Ral·li Ciutat de Cervera serà compacte, com caracteritza al Campionat de Catalunya. Els trams seran a l’entorn de la localitat, evitant d’aquesta manera desplaçaments i centrant l’atenció a aconseguir trams variats i selectius, del gust de tots els pilots. Seguint la línia del Campionat d'Espanya, el divendres 19 d’abril tindran lloc les verificacions administratives i tècniques, així com el reconeixement dels trams. I a partir de les 20.00 hores, amb el magnífic marc de la Universitat de Cervera, tindrà lloc la cerimònia de sortida, per apropar més aquest esport als aficionats de la ciutat, bressol d'un campió del món com és Marc Márquez.


Dissabte 20, a partir de les 10.00 hores es donarà la sortida al primer participant des del parc de treball per escometre els dos trams preparats per a l'etapa del matí, als quals es donaran dues passades, una de 10 quilòmetres, totalment desconeguts per a tots els participants, amb constants canvis de ritme, i una altra de 17,50 quilòmetres, amb parts noves i unes altres que s'han disputat anteriorment, alternant zones ràpides i lentes. Un tram per a tots els vehicles. Després d'una pausa d'una hora, a les 14.45 hores, es donarà sortida al segon bucle, compost d'un sol tram de 15 quilòmetres, pràcticament desconegut per a tots. Sobre les 17.00 hores està prevista l'entrada del primer participant al parc tancat, amb el lliurament de premis, també al costat de la Universitat, que tindrà lloc sobre les 19.00 hores. En total seran 85 quilòmetres contra el crono, amb un recorregut total de 150 quilòmetros, la qual cosa dóna una idea de la poca distància dels trams al centre neuràlgic de la prova.
Es preveu una nombrosa participació, en coincidir en aquesta prova, a part dels pilots habituals dels campionats espanyol i català, la primera cita de diverses copes de promoció, com són el Volant RACC-Trofeu Mobil 1 MAVISA, amb els petits Peugeot 107; la Challenge Focuxtrem, amb els Ford Focus 1.6; la Mitsubishi Cup; i l'Open Catalunya, reservat a vehicles fins a 1600 cc i amb pilots sense palmarès que només disputaran el bucle del matí, donant també un bon espectacle en els trams a causa de la igualtat mecànica que es pretén. Entre els participants destaquen Nani Roma-Pilar Barceló, amb el Mini Coper Countryman; Carles Llinas-Kiko Torra, amb un Mitsubishi EVO X, que intentaran posar les coses difícils al pilot de Folgueroles i lluitar pel triomf en aquesta prova. Pel que fa a les dues rodes motrius, cal destacar la reaparició de Manuel Manzanilla o la de Jesús Jimenez-Alfredo Jauset, amb l'Eivissa TDI que tant va sorprendre en l'edició del 2011. També hi serà Francesc Trota, campió d'Espanya d'Autocròs fa anys i que va haver de penjar el casc per motius laborals, però que està decidit a seguir com a mínim tres proves d'aquesta nova etapa del Campionat.
Bona acollida al 2011


Després de la bona acollida de la prova l’any 2011, que fou un èxit rotund, tant pel que fa a la participació com als aspectes estrictament esportius, WRC Management organitza enguany la primera prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, amb la col·laboració de la Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEA), la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA), la Paeria de Cervera, la Diputació de Lleida i altres entitats locals.

El 14è Ral·li de terra 'Ciutat de Cervera' s'ha presentat aquest dimecres. La presentació ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor d’Esports, Jaume Carcasona, i els organitzadors, Josep Anton Grustan i Abel Puig, de l’Escuderia WRC Management. Royes ha afirmat que la Paeria de Cervera està al costat de WRC Management en l’organització de la prova i ha volgut destacar el prestigi que té el ral·li de Cervera a causa de l’excel·lent tasca dels organitzadors. Joan Ramon Grustan, de WRC Management, ha destacat l’elevada participació, 69 vehicles inscrits, que feia anys que no es donava en cap ral·li. Per la seva banda, Abel Puig ha destacat l’impacte econòmic que té la prova per a la ciutat, amb la presència d’equips participants de tot Espanya i nombrosos aficionats.


Comentaris

envia el comentari