Catalunya Diari

El Balàfia Vòlei Lleida jugarà a 1a Nacional

El Balàfia Vòlei Lleida jugarà a 1a Nacional| Redacció - Fotografia: Balàfia Volei Lleida

 

El Balàfia Vòlei Lleida jugarà la propera temporada 2015-2016 a la lliga estatal de 1a Nacional. L'equip, que un any més estarà dirigit per Mario Martinez, ha formalitzat aquest dijous la seva inscripció a la Real Federación Española de Voleibol, un cop ha obtingut la conformitat de la Federació Catalana de Voleibol de pagar l'aval de 2.100 euros per poder jugar i, alhora, que hi hagi els màxims equips catalans a la competició per tal d'abaratir els costos de la mateixa. 

Finalment, la FCVB ha comunicat al club lleidatà que aquesta temporada no es podrà assolir el grup català a la 1a Nacional però es treballa per aconseguir-ho de cara a la propera temporada 2016-2017. Malgrat això, el Balàfia Vòlei Lleida ha decidit competir a la 1a Nacional esperant que el grup que s'acabi formant estigui integrat per 2 o 3 clubs catalans i altres de la comunitat valenciana i balear. 
 
L'entrenador del primer equip, Mario Martínez, ha explicat que "finalment hem decidit afrontar aquesta temporada a la 1a Nacional perquè els jugadors s'ho mereixen després d'haver aconseguit guanyar la Fase d'Ascens i també perquè és bo per acabar de consolidar el club com el referent del voleibol masculí lleidatà i català". A tot això, ha destacat Martínez, "cal sumar la contribució que faran els jugadors que provenen de l'Alpicat, alguns dels quals formaran part del primer equip i altres, juntament amb jugadors del Balàfia, constituiran un segon equip a la 1a Catalana, amb la qual cosa aconseguirem que tots els jugadors del nostre club tinguin continuïtat".
 
Ara, el Balàfia Vòlei Lleida té un altre objectiu important per endavant. I és aconseguir un patrocinador fort que aporti part del pressupost del primer equip. "Necessitem uns 10.000 euros d'aportació externa perquè el projecte de 1a Nacional sigui viable econòmicament", ha posat de relleu Martínez. A això caldrà sumar l'aportació que facin les administracions, com per exemple l'Ajuntament de Lleida, ja que en la recepció que es va fer a l'equip el passat mes de maig "hi va haver un compromís ferm per ajudar-nos econòmicament", tot i que de moment "ningú ens ha comunicat res, esperem que no es facin enrere".
 
Cal destacar que la resta de patrocinadors que fins ara tenia el club ha manifestat la seva voluntat de seguir col·laborant amb el Balàfia Vòlei Lleida, per la qual cosa la viabilitat de la resta d'equips (infantil, cadet, juvenil, sènior B) està garantida. 
 
El pressupost global del club per a la propera temporada serà de 60.000 euros, dels quals 30.000 es destinaran a l'equip de 1a Nacional.


Comentaris

envia el comentari