Catalunya Diari

El Campionat d'Europa i Àfrica d'esquí nàutic es posa en marxa a 2Llacs amb els entrenaments oficials

El Campionat d'Europa i Àfrica d'esquí nàutic es posa en marxa a 2Llacs amb els entrenaments oficials| Redacció - Fotografia: Agència ITACA

 

Les instal·lacions de 2Llacs, a Gimenells, acullen aquest dilluns i dimarts els primers entrenaments oficials de cara al Campionat d'Europa i Àfrica d'Esquí Nàutic en les modalitats de clàssiques (eslàlom, figures i salts), que es desenvoluparà del 31 d'agost al 4 de setembre sota l'organització del Lleida Ski & Wake.

Després d'un cap de setmana en què els 80 participants procedents de 17 països han anat arribant a Lleida, per a molts d'ells aquest dilluns s'està produint la primera presa de contacte amb els embassaments de 2Llacs. Seran dues jornades en què els esquiadors seran dividits en dos grups, un dels quals treballarà el dilluns a l'embassament on es desenvoluparà la competició, mentre que l'altre ho farà dimarts. A la jornada en què no puguin contactar amb l'embassament de competició, els esquiadors podran disposar d'accés al segon dels embassaments per a seguir amb la seva preparació.
 

Alguns dels equips participants, però, ja han pogut entrenar a 2LLacs. És el cas de l'esquadra francesa, una de les grans favorites, que va realitzar un stage al començament d'agost, i també de l'equip espanyol, que va ser dels primers a arribar a 2Llacs per aprofitar les jornades prèvies, dedicades als entrenaments no oficials. Entre els més matiners també van estar els esquiadors d'Alemanya i Eslovàquia.


 


L'equip espanyol està format per Lluís Noguera, que competirà en les modalitats d'eslàlom, figures i salts; Àlvar Noguera, que participarà en les mateixes modalitats; Roger Ballús, que competirà en eslàlom; Nadine Botes, també en eslàlom; i Sandra Botes, igualment en eslàlom.


 


Després d'aquesta doble jornada d'entrenaments oficials, el dimecres 31 arrencarà la competició, que ja es desenvoluparà sense interrupció fins al cap de setmana, en què el dissabte a la tarda i diumenge al matí es disputaran les finals. La cerimònia inaugural tindrà lloc el divendres a les 19.30 hores, mentre que per al diumenge estan prevista la gala de cloenda, en què es procedirà al lliurament de premis.


 


2Llacs ja disposa d'una segona barca


A més dels equips participants, divendres passat també va arribar a 2Llacs una nova embarcació que ja està plenament operativa i la incorporació s'ha produït gràcies a un dels patrocinadors de la instal·lació, Mastercraft. Es tracta d'una barca oficial de competició de 450 cavalls idèntica a la que ja es disposava a 2Llacs.


 


D'aquesta manera, la instal·lació lleidatana podrà donar resposta a una de les demandes de la Federació Internacional d'Esquí Nàutic (IWWF), que va sol·licitar que, durant el campionat, hagués dues barques d'aquestes característiques, una a cada llac, a fi que una s'utilitzés per a la competició en un llac i l'altra per als entrenaments en l'altre embassament. Amb l'adquisició d'aquesta nova barca, la instal·lació 2Llacs fa un pas més per posicionar-se com un referent de l'esquí nàutic en les modalitats de clàssiques a Europa i està situant a Catalunya i Espanya en el primer nivell en aquest esport.


 


Els millors especialistes de clàssiques


El Campionat d'Europa i Àfrica absolut serà, juntament amb els estatals nord-americans, el campionat d'esquí nàutic més important que s'organitza a nivell mundial en el present any, i sens dubte el de més pes per als esquiadors europeus.


 


Durant el campionat es podrà veure en acció als millors esquiadors en la disciplina de clàssiques de l'esquí nàutic, que comprèn l'eslàlom, les figures i els salts.Comentaris

envia el comentari