Catalunya Diari

El Campionat d'Europa Sub-21 d'Esquí Nàutic, al centre 2Llacs

El Campionat d'Europa Sub-21 d'Esquí Nàutic, al centre 2Llacs| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

El centre 2Llacs de Gimenells i Pla de la Font acollirà del 31 d'agost al 6 de setembre el Campionat d'Europa Sub-21 d'Esquí Nàutic, una competició que reunirà una vuitantena d’esportistes procedents de 20 països diferents.


La competició pròpiament dita començarà divendres, 4 de setembre, ja que prèviament tindran lloc els entrenaments. Diumenge 6 de setembre es lliuraran els diferents premis als guanyadors en una gala de cloenda. 


 


Durant tots els dies d’entrenaments i de competició, hi haurà instal·lat a 2Llacs un village, que inclou restaurant per als competidors i públic. Tanmateix, està previst oferir activitats gratuïtes, sense motor, al llac on no es realitzi la competició, als visitants, turistes i públic assistent durant els dies de la competició.


 


El Campionat Europeu d’esquí nàutic inclou les tres modalitats clàssiques:


L’Eslàlom: que consisteix en fer 6 viratges assenyalats amb 6 boies col·locades a tots dos costats del canal per on passa l’embarcació. Les boies s’han de superar en zig-zag.


- Les figures: l’esquiador ha de fer totes les figures programades en dues passades de 20 segons


- Els salts: mitjançat un trampolí per aconseguir la màxima longitud


 Pel que fa a la participació lleidatana, en aquest campionat hi participaran formant part de l’equip espanyol dos esquiadors del Lleida Ski&Wake, Àlvar Noguera i Ferran Capella. 


 


Presentació del campionat


La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació d’aquest campionat. La roda de premsa ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre; del tinent d’alcalde, Rafael Peris; de l’alcalde de Gimenells i el Pla de la Font, Dante Pérez; de la vicepresidenta de la Federació Espanyola d’Esquí Nàutic i Wakeboard, Mercedes Regany, i del director tècnic de 2Llacs i del campionat, Xavier Roy. 
Latorre ha afirmat que esdeveniments esportius d’aquestes característiques ajuden a dinamitzar la comarca, atraure turisme, donar a conèixer el territori i posicionar aquesta instal·lació com a referent de l’esquí nàutic. La Diputació de Lleida dóna suport a aquest campionat organitzat pel Club Esportiu Lleida Ski&Wake, juntament amb la Federació Espanyola d’Esquí Nàutic, el centre 2Llacs i la International Waterski & Wakeboard Federation.
 
L’alcalde de Gimenells i el Pla de la Font ha destacat els bons resultats obtinguts de la col·laboració entre el sector públic i el privat en aquest projecte “que afavorirà el desenvolupament del turisme d’interior de la demarcació de Lleida”. En el mateix sentit, s’ha manifestat el tinent d’alcalde, Rafael Peris, qui ha destacat la capacitat del territori per organitzar grans esdeveniments de caire internacional.
 
Per la seva part, la vicepresidenta de la Federació Espanyola d’Esquí Nàutic i Wakeboard ha explicat que el campionat “ha generat molta expectació” la qual cosa s’ha traduït en un gran nombre de participants inscrits. Igualment ha afegit que la Federació ha donat una valoració “molt alta a les instal·lacions”, un dels motius pels quals “l’any vinent acollirà l’Europeu Open”. Finalment, el director tècnic de 2Llacs i del campionat ha agraït el suport de totes les institucions i de la Comunitat de Regants i ha admès que el campionat ha creat moltes més expectatives del que esperaven.
 
Fins al dia d’avui s’han inscrit 80 esquiadors procedents de més de 20 països, que passaran uns 10 dies a Lleida juntament amb els membres dels equips tècnics, representants de les federacions de cada país, pilots i jutges. Es calcula que vindran un centenar de persones.


Comentaris

envia el comentari