Catalunya Diari

El gimnàs Zenkiu afronta la pujada de l'IVA baixant els preus

El gimnàs Zenkiu afronta la pujada de l'IVA baixant els preus| Laura Biela - Fotografia: Gimnàs Zenkiu

 Segons el gerent del gimnàs, Raul Aguirre, "actualment teníem els preus una mica elevats". Per ell, els centres esportius haurien de funcionar com els hotels "a millors serveis, més estrelles. Per tant, més preu". A l'hora de fer aquesta diferenciació té clar que el millor gimnàs de Lleida és l'EKKE i "ningú pot competir contra ell. Té les millors instal·lacions, ofereix el millor servei i compta amb uns tècnics excel·lents". En un segon nivell, es trobarien "Royal, Zenkiu i Trèvol", explica el responsable del centre. És per això, que ha decidir baixar la quota: "Teníem uns preus similars als de l'EKKE i ells són molt millors que nosaltres".
 
La quota general ha baixat des del passat 1 de setembre uns 10 euros aproximadament. Una rebaixa amb la que els socis estan "encantats", afirma Aguirre, "ja que mentre tot puja de preu, nosaltres els hi oferim el mateix servei que fins ara, però més barat". En aquest sentit, el gerent de Zenkiu assegura que el centre compta amb les mateixes activitats i inclús amb millores: Aguirre ha comprat bicicletes noves per renovar la sala; així que no sols es baixa la quota, sinó que es milloren els serveis.
 "Sé que és una aposta complicada, però l'havia de fer", comenta Aguirre, qui assegura que sol fa dos meses que va arribar a la gerència del centre i que des del primer moment va tenir clar la primera mesura que s'havia de prendre. L'objectiu final d'aquesta baixada de quotes és "aixecar de nou el gimnàs, que la gent aposti per nosaltres, ja que en els últims anys hem perdut molt socis".
 
Dos mesos de 'prova'

Aguirre vol estudiar durant dos mesos, fins a principis de novembre, com evoluciona el gimnàs amb aquests canvis. Per ell, són "complicats i arriscats, però també molt necessaris". El que han fet per poder-ho aplicar és ajustar totes les despeses possibles del centre, sense eliminar cap activitat. "Hem de veure fins on podem aguantar. De moment, la quota quedarà reduïda uns 10 euros de forma indefinida, tot i que si veiem que és impossible seguir endavant prendrem mesures", comenta. No obstant, és conscient que "tornar a augmentar la quota pot ser contraproduent per nosaltres, perquè podríem perdre els clients que ara estem recuperant".


 


De moment, molta gent després de conèixer la iniciativa s'ha atansat fins al Zenkiu per informar-se i "molts d'ells ja s'han apuntat", afirma. Per Aguirre, el centre té molt bones instal·lacions, tot i que no s'han sabut explotar com toca. En aquest sentit, comenta que compten amb un "molt bon sistema informàtic, únic a Lleida" que li ofereix a l'usuari un pla d'entrenaments constant i personalitzat, segons els objectius que es marca cada client el primer dia que arriba al gimnàs. "Amb aquest sistema la progressió de treball és constant", explica Aguirre, qui espera que amb aquest ajust de la quota general, el centre rebi cada dia més clients i Zenkiu torni a ser el gimnàs que era fa uns anys.Comentaris

envia el comentari