El II Open de Jugger arriba un any més a Lleida

El II Open de Jugger arriba un any més a Lleida| Redacció - Fotografia: Jugger Lleida

 

Una dotzena d’equips competiran a aquest cap de setmana, del 4 al 6 de setembre, en el II Open de Jugger de Lleida, una activitat organitzada per l’Associació Juvenil Rol Tramuntana – Lleida i la Comunitat de Jugger de Lleida amb la col·laboració de la Paeria. La competició tindrà lloc a les pistes de Les Basses.

Aquesta competició, que forma part del projecte 'I aquest estiu què?' de la Regidoria de Joventut, ofereix la possibilitat a grups de joves d’organitzar les activitats que desitgin amb una assignació econòmica i suport professional.
 
Els partits tindran lloc a la pista municipal d’Atletisme de Les Basses, el dissabte 5 de setembre, de 10.00 a 19.30 hores, i el diumenge 6 de setembre, des de les 11.00 fins les 15.00 hores, moment en què es farà el lliurament de premis.
 
El Jugger és un esport que té els seus orígens en la pel·lícula 'La sangre de los heroes' i que es va iniciar a Alemanya, arribant a la península fa 8 anys. Actualment, es compta amb més d'un centenar d'equips i una sèrie de campionats i lligues. En concret, a Lleida, es va iniciar fa 4 anys i actualment hi ha 5 equips que entrenen setmanalment a la Mitjana.
 
El jugger és una barreja entre el rugbi i el softcombat (combat amb rèpliques d'armes medievals recobertes de gomaescuma). Els equips estan formats per 5 jugadors, un es el corredor, l'únic membre de l'equip que pot agafar el jugg (la pilota) amb les mans i portar-lo fins a la base contrària, per així marcar punt. Els qautre jugadors restants s’anomenen homes-arma, ja que van armats amb armes de softcombat, l'objectiu dels quals, és protegir al seu corredor i impedir que el corredor contrari pugui arribar a marcar.Comentaris

envia el comentari