Catalunya Diari

El Jaafari i Eva Ribalta guanyen la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent

El Jaafari i Eva Ribalta guanyen la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent| Redacció - Fotografia: Iter5

La Nectarina Atlètica Fruits de Ponent ha coronat aquest diumenge Abderrahim El Jaafari i Eva Ribalta, en els 10 quilòmetres, i Bashir Butt i Raki Garsaball, en els 5, com a guanyadors de la darrera prova de la Lliga Ponent abans de l'aturada de l'estiu.

La seva tercera edició d'aquesta cita, que s'ha celebrat sobre dos distàncies (10 i 5 quilòmetres), ha aplegat uns 400 atletes en una jornada prou lluïda i que el dissabte anterior va haver de ser ajornada degut a la climatologia adversa. Aquest diumenge el sol ha presidit una matinal amb una temperatura molt agradable, res a veure amb la que hem tingut durant les setmanes anteriors.

En la cursa llarga, l'independent Abderrahim El Jaafari ha ofert una autèntica exhibició i ha repetit el seu triomf de l'any passat, imposant-se amb un temps de 32.17, mentre que segon ha estat Jaume Grau (AA Xafatolls), amb 35.43, i tercer Francisco Macías (CA Aitona), amb 37.20.

En dones, Eva Ribalta s'ha imposat amb un crono de 39.11. La vencedora, que ha tret més de 5 minuts a la segona classificada, ha estat acompanyada al podi per Toni Hermoso (Maratonians del Segre), amb 44.25, i per Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), amb 45.35.

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, també s'han batut els rècords de la prova, tant en homes com en dones. En la cursa masculina, Bashir Butt, dels Fondistes Cervera, ha vençut amb claredat amb un temps de 17.45, seguit de Xavier Puigredon, de l'AA Xafatolls, amb 18.29, i de Sergi Bernaus, també del Fondistes Cervera, amb 18.44. En dones, la més ràpida ha estat Raki Garsaball (Clos Pons Thai Runners), amb un temps de 21.19, seguida a poc menys d'un minut per la independent Olivia Bellaubí, amb 22.07, i per Laura Malo (CA Barbastro), amb 24.04.

El circuit, una barreja d'urbà i rural, ha creuat una part del nucli urbà d'Alcarràs però també ha inclòs camins de l'entorn. La sortida i l'arribada ha estat situades davant del Pavelló Poliesportiu d'Alcarràs, amb tres avituallaments d'aigua, situats als kilòmetres 3, 5 i 7 aproximadament a la cursa llarga. A la cursa de 5 kilòmetres també hi ha hagut un avituallament. El recorregut ha estat degudament senyalitzat i marcat a cada quilòmetre.

La prova ha promocionat un any més la fruita dolça i, per aquest motiu, un dels obsequis que s'han endut els guanyadors de la cursa ha estat un lot de fruita. La Nectarina Atlètica Fruits de Ponent també ha tingut el seu vessant solidari, atès que, com en l'anterior edició, l'organització ha destinat 1 euro de les inscripcions a una causa solidària, en aquest cas a l'Associació Contra el Càncer de Lleida.

Una de les novetats d'aquest any venia de la mà de Fruits de Ponent, ja que el recorregut de la cursa de 5 kilòmetres passava per dins de les instal·lacions de l'empresa.


Comentaris

envia el comentari