Catalunya Diari

El Lleides Park d'Albatàrrec s'estrena com un referent a nivell europeu en el món del motocròs i supercross

Les instal·lacions tenen prop de dues hectàrees estructurades en zones amb rampes, circuits i, fins i tot, piscina d'escuma

El complex Lleides Park, situat a Albatàrrec, s'ha presentat aquesta setmana en societat en un acte en què ha començat a deixar patents les seves prestacions com a recinte ideal per a la pràctica de motocròs freestyle (FMX) i el supercross (SX) i com una instal·lació única a Europa per les seves característiques. L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera; el representant de la Federació Catalana de Motociclisme a Lleida, Jordi Pons; el diputat provincial, Josep Ibarz; la directora dels Serveis Territorials de Governació a Lleida, Anna Feliu; i Antonio Navas, general Manager de Lleida i ànima mater del projecte.

Ha estat precisament Antonio Navas l'encarregat d'explicar, durant la visita que s'ha dut a terme al recinte, tots els detalls d'una instal·lació que compta amb unes característiques i condicions molt especials, entre les quals destaquen la piscina d'escuma i una pista de FMX d'una gran amplada, tot això acompanyat d'un circuit de SX perfectament adequat a la legalitat i a la normativa vigent. En la seva intervenció, Navas ha explicat que «ens trobem en un total de prop de dues hectàrees estructurades en dues zones: la de FMX amb les seves rampes i recepcions on habitualment entrenem els pilots de Lleides, i la de supercross, del voltant de 800 metres de corda, que servirà per a albergar diferents entrenaments, alhora que està homologada també per a la competició».

El Lleides Park és una instal·lació situada a Albatàrrec on habitualment entrenen els components de l'equip de Lleides i una gran part dels millors pilots internacionals per preparar les seves competicions. Donat el seu grau de professionalització, ha fet que es converteixi en un lloc de referència mundial d'aquest esport. La instal·lació disposa de 14 rampes, situades a diferents distàncies, i de tres recepcions de terra. Així mateix, hi ha una piscina d'escuma tant per als pilots que comencen com per als més experimentats que volen perfeccionar els seus salts. L'objectiu és tenir el millor complex esportiu d'Europa on els pilots espanyols i internacionals puguin preparar millor la seva temporada de competició.

Un pilot realitza motocross freestyle a les Lleides Park | LleidaDiari.cat

Al marge de les autoritats, a l'acte han participat els pilots Joan Cros, campió d'Espanya de Supercross; Guillem Navas, pilot de Lleides; el campió d'Espanya de supercross, Joan Cros; els internacionals en enduro Jaume Betriu i Josep Garcia; l'excampió del món de freestyle Remi Biouzard; i l'excampió del Red Bull Rampage Andreu Lacondeguy. Tots ells han ofert una exhibició de FMX i SX. Així mateix, el Lleides Park compta amb un circuit de supercross que neix de la manca de traçats d'aquest tipus per entrenar tot Espanya. De moment, no està pensat allotjar competicions, però sí entrenaments, tests privats de marques, etc. Lleides és un equip professional de Freestyle Motocròs amb quatre pilots i una secció de Motocròs i Supercross d'un pilot. Els integrants de la secció FMX de Lleides són Antoni Navas -que a més és el general manager, Albert Florensa, Marc Pinyol i Rayco Díaz, mentre que la secció de motocròs i supercross compta amb Guillem Navas. Lleides va néixer després de quatre anys amb el projecte InsideFMX, liderat pels mateixos pilots, i va sorgir de la necessitat de fer un pas endavant en el món del motocròs en estil lliure. Antoni Navas, ànima amateur del projecte, va ser el primer pilot d'aquesta disciplina a Lleida, Catalunya i, fins i tot, dels primers a Espanya.

Imatge d'un grup que entrena ja a Lleides Park | LleidaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari