Catalunya Diari

El mountain bike més extrem, en la 8a Lleida Down Town

El mountain bike més extrem, en la 8a Lleida Down Town| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Lleida Down Town ha mostrat el mountain bike més extrem i en el seu estat més pur. En aquesta vuitena edició, la ciutat ha tornat a vibrar amb la prova internacional que té doble espectacularitat: per una banda, pel control i els salts dels participants amb les seves bicicletes i, per l’altra, per l’incomparable escenari de la Seu Vella. 

Lleida, que comparteix lideratge en l’organització d’aquest esdeveniment amb ciutats com Sao Paulo o Lisboa, atrapa les mirades dels apassionats a aquesta modalitat ciclista. 
 
Els carrers del Centre Històric s’han omplert de públic per seguir la carrera, que ha estat d’un alt nivell, segons el president de la Penya Ciclista Colomina, Pep Roca. “Tot un èxit”, ha assegurat, en una edició que s’ha desenvolupat sense incidències. Roca ha remarcat també el fet de contribuir en la projecció de la Seu Vella, en el camí perquè sigui reconeguda Patrimoni Mundial per la Unesco.
 
Javier Guijarro ha estat el campió absolut de la prova, seguit per Pol Romero i Jorge Garcia. També ha aconseguit una meritòria quarta posició Walace Miranda, brasiler que hi ha pres part. Entre altres, s’ha de destacar el triomf de Pere Calzada en la categoria infantil, que és del club amfitrió, així com de Cristina Urgell, que ha estat tercera en la categoria de cadet/junior femenina, també de la Penya Ciclista Colomina. Una altra modalitat que competeix en el circuit lleidatà és el tàndem. Consultar classificacions a l'arxiu adjunt.
 La cursa es traça per un circuit exigent, que té de fons la Seu Vella i els carrers del Centre Històric. Surt del turó i, en uns dos quilòmetres, baixa per les escales del Canyeret, arriba al carrer Cavallers i acaba a l’avinguda de Blondel. En aquest recorregut els participants es troben obstacles de tot tipus i material, perquè amb la seva agilitat i destresa ofereixin espectacularitat en els salts. Un dels aspectes que caracteritza la modalitat urbana de mountain bike és la capacitat de transformació dels carrers de la ciutat, en aquest cas del Centre Històric de Lleida, creant un circuit urbà de bicicleta tot terreny.
 
La Penya Ciclista Colomina és l’organitzadora de la prova amb el suport de la Paeria, així com de la Diputació de Lleida, la Generalitat, les Federacions ciclistes de Catalunya i Espanya.


Comentaris

envia el comentari