Catalunya Diari

El projecte Espais Naturals de Ponent proposa descobrir la Vall de Vinaixa amb una activitat de Trekorientació

La Trekorientació és una activitat que té per objectiu realitzar un itinerari a peu trobant les fites o balises marcades en un mapa

Espais Naturals de Ponent, projecte impulsat per l'Associació Leader de Ponent amb l'objectiu de donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals de les comarques de Les Garrigues, L'Urgell, el Pla d'Urgell i el Segrià Sud, proposa descobrir el diumenge 3 de setembre l'espai natural de Vinaixa a través de la Trekorientació La Vall de Vinaixa. La Trekorientació és una activitat que combina el senderisme i l'orientació i en la qual els participants, organitzats de forma individual o per grups, tenen per objectiu realitzar un itinerari a peu trobant les fites o balises marcades en un mapa. Els interessats en la Trekorientació del proper cap de setmana es poden inscriure al recorregut groc, amb una distància total de 19,200 quilòmetres, de forma individual, en equips de dues o tres persones i fins i tot amb la mascota. També poden optar pel recorregut blau, de dotze quilòmetres i en el qual es pot participar per equips a les categories d'amics, família o amb mascota. 

Tots dos recorreguts es poden fer corrent o caminant, ja que no hi ha un temps límit de realització de l'itinerari. Amb aquesta activitat esportiva i d'orientació, els visitants descobriran el paratge natural de la Vall de Vinaixa, al nord-est de les Garrigues i que compta amb una barreja forestal i agrícola molt diversa, a banda de nombroses espècies d'elevat valor natural com l'àguila cuabarrada. L'activitat, que té la sortida i l'arribada al costat de les piscines municipals de Vinaixa, s'iniciarà a partir de les 08.30 hores del matí.

La inscripció prèvia és fins demà 31 d'agost, té un preu reduït i es pot fer a https://www.dracactiu.com/trekorientacio/inici/. El mateix dia de l'activitat, el diumenge 3 de setembre, també s'admetran inscripcions al punt de recollida de dorsals si hi ha places disponibles. La inscripció a la prova inclou la samarreta de record i dos avituallaments pels participants. L'empresa organitzadora, Drac Actiu S.L., fa quinze anys que organitza aquesta prova en diferents espais naturals de tot el territori com el Bosc de Poblet, l'Albareda de Santes Creus o la Serra de Bellmunt i Almenara. Aquesta edició s'organitza en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, impulsat per l'Associació Leader de Ponent.


Comentaris

envia el comentari