Catalunya Diari

El projecte 'FutbolNet' arriba a Tàrrega

El projecte 'FutbolNet' arriba a Tà rrega| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

Cervera
Reñé ha explicat que "el Barça per Catalunya és alguna cosa més que un club de futbol. És un símbol. Les nacions sense estat necessitem símbols que ens donin constància i ens facin perviure". En aquest sentit, ha destacat valors del FC Barcelona que cal recuperar en aquest moment de "crisi de valors" com ara "el compromís, la tolerància o el treball en equip", i ha afirmat que és important que el projecte 'FutbolNet' tingui lloc a tot el territori, i també a les comarques de Lleida.

Aquesta iniciaitva és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica en espais urbans (interiors o exteriors) cedits pels ajuntaments de cada municipi. Té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del “teamer”, un moderador que tutela el joc sense amonestar. A cadascun dels equips hi ha d’haver, almenys, dues noies i perquè els gols comptabilitzin ha d’haver marcat alguna d’elles. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

Durant la seva aplicació ‘FutbolNet’ fa incidència en sis valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor.

'FutbolNet' té a cada municipi 60 beneficiaris amb edats compreses entre els 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona i l’ajuntament corresponent, seguint criteris de vulnerabilitat social. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.

A la presentació també hi ha assistit l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló; el vicepresident 1r de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont, i el director de l’Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa. Reñé ha estat acompanyat pel cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo.


Comentaris

envia el comentari