Catalunya Diari

El Ral·li d'Escalada arribada a Terradets els dies 5, 6 i 7 d'abril

El Ral·li d'Escalada arribada a Terradets els dies 5, 6 i 7 d'abril| Redacció - Fotografia: Facebook Ral·li Terradets

 Cada via d’escalada té una puntuació que s'estableix segons diferents aspectes tècnics, com la longitud, el grau de dificultat i complexitat del recorregut, el descens o el tipus d’equipament. La suma de punts determina com és la cordada guanyadora.
 
La presentació d’aquest esdeveniment esportiu ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont de la Diputació de Lleida; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; l’alcalde de Castell de Mur, Josep Castells; el director del Ral·li, Rafael Vadillo, i el president del Club Alpí Virtual, Anton Fontdevila.
 
Vadillo ha explicat que a més de la part física, el ral·li també requereix d’una part molt important d’estratègia, ja que cada escalador ha d’escollir la ruta que considera més adequada. Per la seva banda, Pont ha destacat que el Congost de Terradets està considerat com un dels punts de referència per a l'escalada i un dels objectius d’aquest esdeveniment esportiu consisteix en donar a conèixer encara més les excel·lents característiques de la zona per practicar l’escalada.
 
A banda de la competició pròpiament dita, el ral·li es complementa amb una trobada social d'escaladors que inclou una gran varietat d'activitats, com xerrades, tallers, presentació de novetats de productes, pel·lícules o exhibicions relacionades amb el món de la muntanya, entre d'altres. A més, aquest any organitzaran un homenatge als primers escaladors de la paret de la Roca Regina, com una forma de reconeixement i alhora per repassar la història d’aquest esport.
 
Els organitzadors preveuen la participació d’una setantena d’escaladors i es mostren optimistes per la gran repercussió que està agafant aquest esdeveniment. A més d’escaladors de l’Estat espanyol, el ral·li comptarà per primera vegada amb la participació d’escaladors procedents de Rússia.


Comentaris

envia el comentari