Catalunya Diari

Els atletes tenen una cita aquest diumenge a Mollerussa

Els atletes tenen una cita aquest diumenge a Mollerussa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

L'Ajuntament de Mollerussa, juntament amb l'AA Xafatolls, ha organitzat per aquest diumenge, dia 18 d'octubre, la 28a edició de la Mitja Marató de Mollerussa. Aquesta serà la tercera cita del circuit Mitges de Ponent, després de les celebrades a Balaguer i Tàrrega i abans de la darrera prova, la de Lleida.

L'organització espera la participació de 900 atletes, dels qual 600 correran els 21 quilòmetres de la prova reina mentre que els altres 300 diputaran la de 5 quilòmetres. Enguany com a novetat i amb l'objectiu d'estimular la participació, es donarà un premi especial de 500 euros a aquells corredors que batin el rècord de la cursa que se situa en 1:05:14 (1992) en categoria masculina i en 1:15:42 (2007) en femenina. La cita ja compta a hores d'ara amb més de 700 inscrits entre la Mitja Marató (487), la cursa de 5 quilòmetres (183) i les curses infantils (51).
 
La Mitja es desenvoluparà sobre una distància de 21,097 quilòmetres per un circuit pla i amb força tram urbà, amb un recorregut Mollerussa-Golmés-Mollerussa. La sortida estarà ubicada davant del Camp de Futbol Municipal (Pl. de l'Esport) i l'arribada al Parc Municipal. L'hora de sortida serà les 10.00 del matí, moment que l'organització aprofitarà per retre homenatge a la figura de l'empresari Àngel Pujol, que va morir el passat mes de gener i que havia estat un dels mecenes de la prova.
 
Hi haurà avituallament líquid durant la cursa, cada 5 quilòmetres, i a l'arribada avituallament sòlid i líquid. Els atletes circularan sempre per la banda dreta de la carretera. La cursa es tancarà a les 2 hores i mitja d'haver-la començat.
 
Tots els participants que acabin la cursa rebran un regal commemoratiu. Hi haurà servei de dutxes i vestidors al Pavelló Poliesportiu Municipal, al costat de l'arribada, i també servei de guarda-roba. Les inscripcions es tancaran el divendres 16 d'octubre o bé quan s'arribi als 600 participants.
 
Cursa de 5 quilòmetres paral·lela
A més de la Mitja Marató, també se celebrarà una cursa de 5 quilòmetres, igualment puntuable per a la Lliga Ponent. L'hora i el lloc de sortida, així com el punt d'arribada i part del recorregut coincidiran amb el de la Mitja. En aquest cas, però, la cursa es tancarà als 35 minuts d'haver-la començat. Tots els participants que acabin la cursa rebran un regal commemoratiu. Les inscripcions es tancaran el divendres 16 d'octubre o bé quan s'arribi als 400 inscrits.
 
Finalment, cal destacar que també hi haurà curses infantils, que se celebraran la tarda del dissabte a partir de les 17.00 hores al Parc Municipal de Mollerussa. També durant la tarda del dissabte tindrà lloc, al Pavelló Poliesportiu Municipal, la Fira del Corredor, on els participants de la Mitja i els aficionats a córrer en general podran gaudir d'un espai on es veuran les darreres novetats del món del running. A més a més tots els participants de la mitja podran recollir el seu dorsal i obsequi.
 


Comentaris

envia el comentari