Catalunya Diari

En marxa la primera Lliga Escolar d’Escacs a Lleida

En marxa la primera Lliga Escolar d’Escacs a Lleida| Redacció - Fotografia: Orvepard (Arxiu)

 

Lleida ha posat en marxa enguany la primera Lliga Escolar d'Escacs. Aquesta edició, de la que aquest divendres se'n celebra la tercera jornada a l'escola Joc de la Bola, compta amb la participació d'una vintena de centres educatius de la demarcació.

El campionat d’escacs, impulsat per ADEJO, l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms i Club d’Escacs, s’adreça a nois i noies d’entre 6 i 14 anys i es planteja com una activitat formativa per reforçar l’esperit esportiu i la bona relació entre alumnes i escoles.
 
Una vintena de centres educatius de la demarcació de Lleida competeixen en la lliga escolar, iniciada al gener i que consta de cinc jornades. La competició es desenvolupa sota el sistema suís per equips mixtes de quatre jugadors i s’organitza en divendres perquè es pugui complementar amb altres activitats.
 
La Lliga Escolar d’Escacs Adejo promou la vessant lúdica i competitiva dels escacs com a esport i pretén convertir-se en una competició de referència.
 
Les pròximes jornades de la lliga tindran lloc els dies 13 de març i 17 d’abril als col·legis Terraferma i Lestonnac respectivament.


Comentaris

envia el comentari