Catalunya Diari

En perill el Gran Premi de Catalunya de motociclisme

Carmelo Ezpeleta, dirigent de l'empresa organitzadora del mundial de motociclisme, insta als dirigents del circuit de Montmeló a resoldre els problemes de seguretat del circuit

Moto GP.   | Cedida

La participació del circuit de Montmeló, com un dels circuits que formen part del campionat del món de MotoGP, està en perill si no se solucionen aviat els problemes de seguretat del traçat del Gran Premi de Catalunya. Fa dues temporades per la mort de Luis Salom després de patir un accident al circuit i, aquest any, per la polèmica xicana que es va construir al circuit i que, posteriorment va ser descartada obligant a utilitzar la traçada del circuit de Formula 1. Carmelo Ezpeleta, tal com informa La Vanguardia, ha explicat en declaracions als mitjans que el Mundial del 2018 podria tenir disset, divuit o dinou cites. El Gran Premi de Tailàndia encara no està confirmat i al Circuit de Barcelona—Catalunya es necessiten obres sí o sí. A hores d'ara no està homologat per formar part del Mundial. Han de fer una proposta al respecte. La Comissió de Seguretat dicta que s'han de resoldre els problemes que se'ls va presentar.

Sobre aquesta situació també s'ha pronunciat Aleix Espargaró, pilot català que corre el mundial de MotoGP, qui ha dit: «en cada comissió de seguretat es parla de Catalunya. Està clar que hem ensopegat dues vegades amb la mateixa pedra i no n'hi haurà una tercera. La seguretat és el més important i mentre hi hagi xicanes que no siguin segures no tornarem. El Circuit de Barcelona—Catalunya és un dels millors del món, però si el critiquem, és constructivament per millorar».


Comentaris

envia el comentari