Catalunya Diari

Endesa col·labora en la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses de Sort

Tant dimecres com dijous passat, les centrals ja van modificar l'activitat

Imatge d'un piragüista
Imatge d'un piragüista | LleidaDiari.cat

Endesa col·laborarà amb la celebració de la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses d'aquest cap de setmana, modificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d'adequar-lo a les necessitats d'aquesta competició. En concret, la Companyia ajustarà el turbinat de les centrals hidràuliques de Sant Maurici, Torrassa i Llavorsí. L'objectiu no és altre que garantir l'estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per al correcte desenvolupament de la competició.

La regulació del riu s'iniciarà dissabte de matinada. La central de Sant Maurici funcionarà amb una generació de 4 MW (0,9 m³/s) de les 4 a 14h; la de Torrassa romandrà aturada de 5 a 15h (per estalviar aigua per a l'endemà, quan es disputarà la final) i la de Llavorsí generarà 40 MW (16 m³/s) de 7 a 17h. L'endemà, diumenge, per a la final de la Copa, la central hidràulica de Sant Maurici funcionarà també amb una generació de 4 MW (0,9 m³/s) de les 3 a 11h; la de Torrassa generarà 10 MW (4 m³/s) de les 4 a les 12h la de Llavorsí generarà 10 MW (4 m³/s) de 6 a 14h.

Un cabal del riu de 20 m³/s

Aquestes maniobres han de garantir que, en tot moment, el cabal del riu sigui de 20 m³/s, la quantitat necessària per al bon desenvolupament d'aquesta activitat esportiva. Al llarg d'aquesta setmana, la Companyia ja ha col·laborat per a possibilitar la celebració de la Copa Catalana de Joves Promeses Eslàlom (que es va fer dimecres 17) i la Competició de Ràfting Nocturn (que va tenir lloc dijous 18).

La Companyia respon amb aquestes actuacions a la demanda de les diferents organitzacions per tal de garantir l'estat òptim de la Noguera Pallaresa. Així, Endesa, en col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Aigua, entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica de la comarca.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari