Catalunya Diari

Enric Duch: "Es factible guanyar la Copa del Rei d'hoquei"

Enric Duch: "Es factible guanyar la Copa del Rei d'hoquei"| Laura Biela - Fotografies: ICG Lleida Llista

 


L'ICG Lleida Llista ja ho té tot a punt fer disputar la Copa del Rei. Els jugadors entrenats per Albert Folguera sortiran aquest dimecres de Lleida direcció Oviedo per disputar dijous el primer partit de la eliminatòria. Lleidaalminut.com ha entrevistat al president de l'entitat, Enric Duch, per veure quines sensacions transmet l'equip abans de viatjar a terres Asturianes.
Com està l’equip?


L’equip està molt bé, tot i que hem de ser conscients del potencial que tenim. Sabem que l’equip que nosaltres vam fer és un equip per mantenir la categoria, no obstant, la trajectòria que ha tingut fins al moment i els resultats obtinguts són espectaculars.


 


Quin ambient es palpa al vestuari?


L'ambient és excel·lent, el que passa és que els tres últims partits (dos derrotes i un empat) han fet que l’equip no estigui baix de moral, però sí amb ganes de redreçar aquesta situació. No obstant, tenim clar que el nostre objectiu és mantenir la categoria, tot i que la Copa pot ser un revulsiu i un bon al·licient per tornar a agafar el nivell de joc que teníem fins ara.


 


Van guanyar al Barça al seu camp i després l'equip ha patit dos derrotes i un empat. El Llista arriba a la Copa del Rei tocat anímicament?


Si faig la lectura que fan els jugadors no. Després dels tres primers partits de la primera volta l'equip portava tres punts. Ara, amb els mateixos partits de la segona volta, en portem quatre, per tant, hem millorat.


 


El primer partit serà contra el Liceo, el líder de la classificació. 


Ens toca el pitjor rival que ens podia tocar, el líder en solitari, el Liceo, amb diferencia del segon que és el Barça, i que és l’equip amb més forma de tot. De totes maneres la pressió la tenen ells. Nosaltres anem allà a donar la sorpresa, ja que si perdem ja entre dins de la lògica, i si podem donar la campada millor. En un partit pot passar de tot.


 


Però és factible guanyar?


Sí, clar. Els jugadors van mentalitzats a donar-ho tot i el que volen és anar pel partit i passar a la següent eliminatòria, conscients de que la derrota no ens ha d’afectar en res. Al contrari, estem lluitant contra un millor equip, un equip que pressupostàriament està cent vegades per sobre nostre, però és un partit més i la il·lusió és lo últim que es perd.


 


Quin és el punt fort de l'equip?


La il·lusió. Tots ells són jugadors de Lleida que ho donen tot per l’equip.


 


I el dèbil?


La falta d’experiència en l’OK Lliga. És el primer any que pugem amb aquest equip, som els debutants, ens falta una mica de ritme de competició. Hem de saber aguantar l’atenció els 50 minuts, ja que és aquí on perdem els partits. Estem a la màxima categoria i a la que et despistes 10 segons et claven dos gols i perds el partit.


 


Tot i això, l’equip està fent un molt bon paper.


Molt bon paper. Estem situats vuitens empatats amb els setens i s’han classificat per jugar la Copa del Rei. Aquest fet era impensable a principi de temporada.


 


Ara per ara, l’equip està en el seu millor moment físicament?


Sí. A més, enguany hem incorporat un preparador físic, l’Isidre Brufau, i si l’equip està funcionant de la manera que ho està fent és degut a la planificació de l’Isidre. Som un equip de 6 jugadors, cosa que tots els equips en tenen 8, i l’equip està responent fantàsticament. És per això que encara té més mèrit el que estan fent aquests jugadors.


 


Podria l'ICG Lleida Llista guanyar la Copa del Rei?


Somiar és gratis. Si a nosaltres a principi de temporada ens haguessin dit que ens classificaríem per jugar la Copa del Rei haguéssim dit que estàvem bojos. Els jugadors han demostrar que si somies a vegades els somnis es fan realitat. 


 


Quin és l'objectiu de l’equip en aquesta Copa del Rei?


Fer el millor paper possible i deixar a la ciutat de Lleida a dalt de tot. 


 


Es senten recolzats per l’afició?


Molt. Nosaltres som potser el pavelló de l’OK Lliga que tenim més públic. Des de que vam començar, potser també per la trajectòria de l’equip, hem anat engrescant i recuperant cada vegada més l’ambient de hoquei a la ciutat. A cada partit venen entre 900 i 1.000 persones. És un dels pavellons que té més públic, inclòs el Barça. Tots els equips ens ho diuen quan venen a jugar a Lleida que dóna gust jugar a la ciutat. A més que el públic és molt respectuós amb el rival, ja que no el crida mai sinó que sol anima al seu equip, que és de molt agraït. 


 


Quan van pujar a l’OK Lliga confiaven en arribar fins aquí?


Que va. L’únic objectiu d’enguany era la permanència i ara ens hem trobat amb que també disputarem la Copa del Rei. Fa tres anys que vam agafar l’equip. El primer any va ser la permanència, ens va costar molt però ho vam assolir; el segon any era mantenir-nos a la categoria per al tercer tornar, finalment vam pujar; i aquest any, ja a l’OK lliga, l’objectiu era mantenir-nos. Encara no ho hem fet, però anem per molt bon camí. Somiar la Copa del Rei era impossible. És el que diuen els jugadors ara: Els vuit primers anem a Europa, i ara estem vuitens, encara som a Europa. Si continuem al ritme que anem potser l’any que ve podem estar a Europa. Somiem-ho també! Comentaris

envia el comentari