Catalunya Diari

Un equip d'esportistes del Pallars participarà en la cursa de BTT Titan Desert

Està considerada una de les més importants del circuit internacional

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació dels equips ciclistes del Pallars que participaran en la Titan Desert 2019, al Marroc, entre els dies 28 d'abril i 3 de maig, una de les curses de BTT més importants del calendari internacional. 

L'acte –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb la presència dels components de l'equip GECE Team, Albert Sánchez, David Carrillo i Eduard Morcillo, de Sort; Josep Maria Vidal, de Gerri de la Sal; I Carlos Nufrio, de la Pobla de Segur.

La segona ocasió en què el GECE Team participa en aquesta cursa

Aquesta serà la segona ocasió en què el GECE Team participa en aquesta cursa, després de fer-ho amb èxit l'any passat. Per a l'actual edició, els cinc components s'han estat entrenant cada dia per les carreteres del Pallars Sobirà, amb temperatures de fins a -7 °C i trepitjant neu en moltes ocasions, en contraposició a les temperatures de més de 40 °C, les dunes i la sorra amb què es trobaran al Marroc.

Sabarich ha destacat la visibilitat que suposarà per a les terres de Lleida i especialment el Pirineu la presència d'aquest equip en una cursa tan important com aquesta, i el fet que portin el nom de Lleida, a través de la marca 'Ara Lleida', pel desert del Marroc. Albert Sánchez ha explicat que, malgrat tot, espera poder fer uns bons resultats millorant les posicions de l'any passat. Així considera que seria molt bo quedar entre els cinc primers per equips i poder col·locar alguns corredors entre els 50 primers. També s'ha referit a les característiques del terreny sobre el qual pedalaran, molt més dur del que la gent es pensa.

L'any passat les temperatures no van ser tan extremes

Per la seva part, David Carrillo ha explicat que, tot i ser la segona experiència, creuen que serà molt diferent de la primera, ja que l'any passat les temperatures no van ser tan extremes perquè van córrer per la part nord del territori, i enguany això canvia. En aquesta segona participació, l'equip pallarès –que compta amb corredors d'entre 27 i 50 anys i un pressupost d'uns 23.000 €– vol millorar les prestacions de la passada edició.

A l'equip hi ha corredors que han practicat professionalment el ciclisme durant anys i també corredors que només han fet curses populars, així com esportistes a l'elit d'altres esports, com les curses de muntanya o els esports de riu. Per acabar de preparar la competició, l'equip ha estat participant aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya Ultra marató de BTT a Calamocha (Terol), en un territori que s'assembla al que es trobaran a la Titan Desert.

Què és la Titan Desert?

La Titan Desert és una carrera de bicicleta de muntanya per etapes dirigida a tots els aficionats a la bicicleta de muntanya que volen superar-se i viure una experiència única. Un recorregut en el qual preval l'orientació i la resistència a través dels paisatges més increïbles del Marroc amb infinites planes desèrtiques, dunes i muntanyes impressionants. Per a més informació: https://sort.cat/gece-team-titan-desert-2019/


Comentaris

envia el comentari