Catalunya Diari

Un equip de l'U.E. Balàfia emociona pel seu exemple d'inclusió social

Catorze dels seus divuit integrants de la plantilla tenen una discapacitat intel·lectual

La societat actual ha passat per una greu crisi econòmica, si és que ja es pot parlar en passat. Però molts estareu d'acord que aquesta crisi, ha anat més enllà dels diners que ens guarda amb clau el banc. La crisi dels valors també s'ha fet notar. Per aquest motiu, sentir que encara hi ha racons de la societat que obren un gran espai entre el qual és veritablement essencial a la vida, és tot un regal. I el regal és el que ha fet l'U.E. Balàfia en permetre a un grup de joves amb discapacitat intel·lectual jugar en un equip de futbol que, malgrat ser l'últim de Catalunya en punts en la quarta Divisió catalana, és el primer en exemple, moralitat i superació.

El programa Jugones de laSexta ha estat l'encarregat de treure a la llum la tasca que duu a terme aquest club esportiu del barri lleidatà de Balàfia. Segons el president del Balàfia, Francisco Rodríguez, dels divuit membres de la plantilla de l'equip, catorze tenen algun tipus de discapacitat funcional. No obstant això, la seva lluita partit rere partit es converteix en un exemple que va més enllà de qualsevol lliga classificatòria. En l'actualitat, l'equip del Balàfia B ha rebut ja un total de 176 gols en 23 partits jugats, més de set partit. Però no passa res, ja que aquella expressió de 'l'important és participar', cobra més sentit que mai quan sents parlar als jugadors amb una il·lusió que traspassa la pantalla.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es viu com una «gran família»

És el cas de l'Alejandro, un jugador que confessa que el que importa és «l'esforç que fem». Si aquest esforç, a més a més, es viu com una «gran família», el sabor de la victòria no té preu. L'Alba Suàrez és la seva entrenadora i, tal com ella explica, «tots som molt especials». Tots, fins i tot, les directrius que l'entrenadora dóna als seus seguidors abans de començar un partit: «sortim a jugar i guanyar, però l'important, sobretot, és gaudir».

Aquest equip està federat per la Federació Catalana de Futbol i, per tant, juga a la lliga de quarta catalana amb la resta d'equips de la seva categoria. Per a poder federar-se, expliquen, només cal superar unes proves físiques, motiu pel qual, el club no ha hagut de demanar cap permís especial per a dur a terme el seu projecte d'inclusió social. Felicitats Balàfia i gràcies per demostrar que els veritables triomfs a la vida no tenen res a veure ni amb classificacions ni victòries.


Comentaris

envia el comentari