Catalunya Diari

Espot acollirà diumenge la cursa popular Tamarro Race

Es tracta d’una carrera gratuïta que aglutina tots els nivells d’esquí i recorrerà la pista Obaga de l’estació. Durant el matí també es farà una xocolatada per als participants

Pistes d'esquí d'Espot
Pla general d'una part de l'edifici on hi ha un mapa de les pistes d'Espot Esquí i on es veu el telecadira La Roca aturat al fons | LleidaDiari.cat

Espot acollirà aquest diumenge 24 de març l'onzena edició de la Tamarro Race, una competició gratuïta en què, durant tot el recorregut, els participants hauran de esquivar tots els obstacles com ho fan els grans esquiadors. La competició es durà a terme a la pista Obaga de l'estació i tindrà un recorregut de quatre quilòmetres i 800 metres de desnivell.

Les inscripcions es podran fer el mateix dia, de bon matí, a la pista Obaga a partir de les 10.00 hores, moment en què començarà la prova. A les 12.00 hores sortirà l'últim corredor i a les 14.00 hores tindrà lloc l'entrega de premis a la terrassa de la cota 2000. Durant el matí, de 10.00 a 12.00 hores, hi haurà xocolata calenta per als corredors, perquè recuperin forces a la línia de meta.

La Tamarro Race és una competició popular apta per a tots els públics i nivells. El Tamarro és un animalet imaginari present en les tradicionals llegendes del Pallars Sobirà. Actualment ha evolucionat en festa i és un motiu de broma per explicar als visitants que el tamarro és una bestiola autòctona del Pirineu que convé caçar de nit i en grup a la vora dels rius.

Espot reobre pujant els esquiadors a pistes amb una màquina trepitjaneu

El passat mes de febrer, l'estació d'Espot, al Pallars Sobirà, va reobrir amb l'alternativa de cinc màquines trepitjaneu per traslladar els esquiadors fins a la cota 2.000. Aquestes màquines, vingudes de l'estació de La Molina, França i Alemanya, traslladaran 200 persones per hora. El recorregut d'1,5 quilòmetres dura uns 10 minuts i segueix el mateix traçat que el telecadira. Per acabar d'arribar fins a la zona de la cafeteria els esquiadors han d'agafar la cinta transportadora.

L'estació d'Espot Esquí va tancar fa unes setmanes per una avaria en el telecadira que dona accés a la instal·lació. Segons un comunicat del complex, un cop tancada al públic, es va detectar durant les tasques de manteniment que un dels seients del telecadira de La Roca s'havia «desprès» del cable. Fonts de l'estació asseguraven que «no saben quan es tornarà a reobrir». I van afegir: «Estem en mans dels tècnics».

A causa de l'incident, es va obrir un expedient tècnic per poder esbrinar la causa i es van activar els protocols de posada en marxa de la instal·lació. Un cop finalitzin els treballs de revisió i es pugui «garantir» la seguretat es reobrirà el servei, segons detalla el comunicat, que també ofereix a tots els clients la possibilitat que puguin accedir a les pistes de Port Ainé o «retornar-los» l'import del forfet.


Comentaris

envia el comentari