Catalunya Diari

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida enceten una nova temporada

Bones expectatives dels complexos després de les nevades de la tardor i la perspectiva d'acollir uns Jocs Olímpics d'hivern en un futur
Panoràmica de l'estació d'esquí de Port Ainé
Panoràmica de l'estació d'esquí de Port Ainé | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la campanya de neu 2018/19, per la qual, el conjunt de les onze estacions d'esquí del Pirineu lleidatà han invertit un total d'11,25 milions d'euros. Segons dades del Patronat de Turisme, les estacions d'esquí lleidatanes encaren la temporada d'esquí «més llarga de la història» gràcies a l'inici de la campanya del passat 1 de novembre de dues estacions d'esquí nòrdic. Per la seva banda, les d'esquí alpí preveuen una temporada de 144 dies des del 30 de novembre al 22 d'abril.

 

Malgrat les bones xifres de l'any passat, que van ser un 5% superiors a les de l'anterior, el Patronat de Turisme de Lleida espera poder consolidar aquestes xifres i, si és possible, créixer «lleugerament» per superar la bena dels 1.350.000 forfets de la passada. Quant a l'impacte econòmic del conjunt de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida la temporada passada va ser de 412 milions d'euros i un acumulat de 1.827 milions en els últims cinc anys. Aquest impacte es tradueix també en la generació de 2.200 llocs de treball directes entre personal fix i de temporada i altres 7.500 induïts per mitjà de l'hostaleria o empreses d'oferta complementària a l'esquí. El director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, Joaquim Alsina, ha manifestat durant l'acte d'aquest matí que el sector s'ha estabilitzat des de fa uns 20 anys a Europa.

 

El 67% de l'esquí de Catalunya el genera Lleida

Tot i això, Alsina ha destacat una «clara tendència a l'alça" de l'esquí, especialment, al Pirineu lleidatà en comparació amb altres estacions com les de Girona. «El 67% de l'aportació de l'esquí a Catalunya s'ha fet a Lleida», ha remarcat Alsina. Per la seva banda, també ha aprofitat l'ocasió per parlar de l'oportunitat que el Pirineu català aculli els Jocs d'Hivern de 2030. En aquest sentit, ha celebrat la «flexibilitat" actual del Comitè Olímpic Internacional (COI), que «ha passat de criticar a ajudar". Per això, Alsina veu una oportunitat per al sector la celebració d'aquests jocs i espera que el territori s'impliqui amb accions com les que ja s'estan duent a terme en diverses escoles del Pirineu en què els escolars tenen l'esquí com una assignatura curricular més.

Pla general de l'estació d'esquí de Port Ainé
Pla general de l'estació d'esquí de Port Ainé | LleidaDiari.cat

 

 

La presentació de la campanya de la neu a la Diputació de Lleida ha comptat amb la presència dels representants de les pistes d'esquí més importants de la demarcació com són: Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot i Port Ainé, Port del Comte i Tavascan. De les onze estacions d'esquí del Pirineu lleidatà hi ha sis d'esquí de modalitat alpina (Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i set de nòrdic (Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l' Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera). L'obertura de pistes de la temporada d'esquí alpí varia segons les estacions, però es preveu que per al pont de la Puríssima estiguin totes obertes.Comentaris

envia el comentari