Catalunya Diari

Les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé obriran l'1 de desembre

Ambdues, han millorat la seva oferta gastronòmica amb noves propostes com els foodtrucks
Imatge d'arxiu de Port Ainé
Imatge d'arxiu de Port Ainé | LleidaDiari.cat

Les condicions meteorològiques permetran que les estacions del Pallars Sobirà (Espot i Port Ainé) donin el tret de sortida a l'hivern divendres 1 de desembre. Les estacions ubicades en el Pallars Sobirà presenten propostes i novetats per a aquesta temporada d'hivern: Port Ainé compta amb dues màquines trepitjaneu noves i ha ampliat la terrassa de l'Hotel Port Ainé 2000 i el lloguer de material; Espot, per altra banda, disposa d'una màquina trepitjaneu nova, un nou mini bar a la terrassa inferior de la cafeteria de la cota 2000 i una moto de neu nova. Ambdues, han millorat la seva oferta gastronòmica amb noves propostes com els foodtrucks. Per la seva part, Baqueira Beret ja va anunciar la seva obertura per aquest mateix dissabte,18 de novembre.

 

 

 

Aquesta temporada arrenca amb molt bones expectatives segons el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ja que, «enguany portem venuts un 16% més de forfets de temporada que l'any passat». Ticó ha declarat que el Grup FGC treballa tot l'any amb l'objectiu de desestacionalitzar l'activitat de totes les estacions i «mantenir les activitats en el territori», ja que «som un motor de l'economia» en bona part dels Pirineus.

 

Alhora, ha assegurat que s'està treballant en dos projectes que veuran la llum en les setmanes vinents i mesos. Per una banda, «estem elaborant cinc plans estratègics a les cinc estacions perquè sabem que cada una, dintre de les seves especificitats, tenen la seva oferta. També estem parlant amb el territori perquè hi pugui participar». Per altra banda, s'està fent un estudi sobre l'impacte econòmic que tenen les cinc estacions d'esquí i muntanya del Grup, el qual arriba als 222 milions d'euros. «Pretenem objectivar que, certament, les estacions són una peça clau en el territori on són: generen llocs de treball (directament i indirecta), i tenen una gran incidència sobre l'economia del territori».

 

 Comentaris

envia el comentari