Estelades i banderes de Colombia per rebre la 'Vuelta' a Lleida

Estelades i banderes de Colombia per rebre la 'Vuelta' a Lleida| Text i fotografia: ACN

Estelades i, sobretot, banderes de Colòmbia han estat les més vistes aquest dijous a l'arribada de la 'Vuelta' a la ciutat de Lleida. Una vintena de persones, entre membres de la CUP i d'altres entitats de l'esquerra independentista, s'han concentrat amb estelades prop de la línia d'arribada per fer visibles les aspiracions de Catalunya i expressar el seu rebuig a una competició que consideren que té "caràcter polític".

Paral·lelament, la presència de ciclistes colombians de renom com Esteban Chaves o Nairo Quintana ha mobilitzat també els compatriotes que resideixen a Lleida i que s'han fet notar amb banderes, samarretes i altres elements identificatius d'aquest país sud-americà.

L'arribada de l'etapa d'aquest dijous a la capital del Segrià ha comptat amb un gran desplegament de forces de seguretat, entre Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. Des de primera hora del matí l'avinguda Prat de la Riba i els carrers adjacents han estat parcialment o totalment tallats al trànsit. A partir de les 19.00 hores està previst que es recuperi la normalitat.

Per la seva banda, el grup municipal d'ERC ha anunciat que rebutja les invitacions per accedir al recinte d'arribada i plantarà l'acte. Tant la CUP com ERC al·leguen motius polítics i econòmics per oposar-se al fet que la ciutat de Lleida rebi una etapa de la 'Vuelta'. Des d'ERC consideren que es tracta d'una competició de la 'marca Espanya', que no hauria d'estar pagada amb els diners de l'erari públic.

No obstant, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha volgut rebatre amb números els partits que critiquen l'arribada de la 'Vuelta' a Lleida. Segons el paer el cap, el cost per a la ciutat és de 50.000 euros mentre que l'aportació econòmica que generarà és de 120.000. Ros ha negat, a més, que la competició tingui cap mena de caràcter polític. L'alcalde ha avançat que negociarà amb l'organització que Lleida pugui ser sortida d'etapa l'any que ve, ja que la sortida encara reporta més beneficis per a la ciutat que l'arribada.Comentaris

envia el comentari