Catalunya Diari

Èxit de participants en el tercer descens en piragua de la travessa Torres de Segre-Soses-Aitona i Seròs

Un total de 190 embarcacions han recorregut 18 quilòmetres pel riu Segre amb un descens paral·lel en BTT

Imatge del descens en caiac pel riu Segre
Imatge del descens en caiac pel riu Segre | LleidaDiari.cat

El descens popular en piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs ha aplegat aquest diumenge uns 400 participants entre esportistes i organitzadors en una cita que arriba enguany a la seva tercera edició i que, com és habitual, ha estat organitzada pels ajuntaments de les quatre poblacions del baix Segrià. Concretament, s'han aplegat unes 190 embarcacions entre individuals, dobles i triples, amb un total de 350 participants que han baixat pe riu Segre. 

Es tracta d'una jornada no competitiva que potencia els aspectes esportiu, lúdic i enguany també solidari amb la donació d'un euro per cada inscripció per l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Aquest descens compta any rere any amb un nombre creixent de participants que gaudeixen de la sensació de recórrer aquest tram del riu Segre en una jornada no competitiva en companyia de la família i dels amics, una cita que potencia els aspectes esportiu i lúdic entre els quatre pobles agermanats i que enguany també comptat amb un recorregut paral·lel al riu en aquest cas amb bicicletes BTT.

Imatge de les piraigües del tercer descens pel riu Segre
Imatge de les piraigües del tercer descens pel riu Segre | LleidaDiari.cat

 

L'activitat es va iniciar entre les 9.00 i les 10.00 hores del matí amb la trobada de piragüistes i ciclistes al mirador de la presa de Torres de Segre, on es va repartir els dorsals i es va celebrar un esmorzar popular. També es va fer una sessió d'escalfament amb una masterclass de zumba a càrrec de Gestiona, així com una explicació tècnica prèvia per tal d'afrontar un trajecte que era força pla i senzill, amb una dificultat baixa de navegació i una distància total de divuit quilòmetres, amb una durada aproximada de dues hores.

Imatge dels participants de la tercera travessa pel riu Segre
Imatge dels participants de la tercera travessa pel riu Segre | LleidaDiari.cat

 

  

  

La primera aturada del recorregut es va fer al municipi d'Aitona, on hi havia un avituallament pels participants i cap a quarts d'una van començar a arribar les primeres embarcacions a la zona de la gravera de Seròs.

Comentaris

envia el comentari