Catalunya Diari

El Govern prorroga les mesures de contenció de la Covid-19

Les mesures entraran en vigor aquest dilluns 5 de juliol

El Govern ha aprovat aquest divendres, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19. Aquestes noves mesures entraran en vigor dilluns 5 de juliol i tindran vigència fins al 12 de juliol.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La nova resolució recomana a tots els centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de forma presencial als llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball sempre que sigui possible. Així doncs, l'obligatorietat de limitar la mobilitat laboral, que estava ja exceptuada en els casos en què la per la naturalesa de l'activitat fos impossible desenvolupar-la a distància.

El gimnàs municipal de l'Arboç.
El Govern prorroga les mesures de contenció de la Covid-19 I LleidaDiari.cat

Sobre l'esport

A més a més, també s'elimina la referència a les mesures que pogués determinar el Consell Superior d'Esports per a la Lliga de Futbol Professional i la Lliga ACB de bàsquet, en compliment de la normativa estatal (Real Decret-llei 13/2021). Així doncs, el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya s'haurà de realitzar d'acord amb el que preveu el Pla d'acció pel desconfinament esportiu de Catalunya, subjecte a les mesures previstes en la resolució vigent i que es prorroguen en la seva totalitat

Les instal·lacions i els equipaments esportius d'interior i exterior tindran un aforament del 70%. Les activitats grupals que es desenvolupin en espais tancats s'hauran de realitzar amb mascareta, excepte piscines, i només amb aforament al 50% en instal·lacions sense condicions de ventilació reforçada. També es permet l'ús de vestidors i se substitueix la cita prèvia per un control d'accés que permeti controlar l'aforament establert i la traçabilitat de contactes.

Les competicions permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 70% amb un nombre màxim de 3.000 persones.

Les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l'aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d'assistents del 20% de l'aforament si s'estableixen fluxos d'accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.


Comentaris

envia el comentari