Catalunya Diari

Incidents al Camp Nou entre aficionats del Barça i de l’Espanyol

Els fets es van produir mentre es celebrava el derbi de copa del rei entre Barça i Espanyol

La rivalitat entre Barça i Espanyol és quelcom que va més enllà dels terrenys de joc. Si bé és cert que la gran diferència que existeix entre els dos equips minva el sentiment de derbi —sobretot per part blaugrana—, també ho és que les explosions d’alegria quan guanya algun dels dos, de tant en tant, s’extralimiten massa.

És el que va passar, per exemple, ahir a la nit amb motiu de l’enfrontament de copa. El duel, que va acabar 2-0 i que va donar l’accés a semifinals al quadre de Valverde, va viure uns lamentables incidents a les graderies del Camp Nou.

Baralles a la tercera graderia

Un grup d’aficionats espanyolistes van aconseguir entrades per la tercera graderia a gol nord, tot i no ser un espai reservat per a l’afició rival. Davant la permissivitat de la seguretat del club local, un reducte d’afeccionats visitants es van barrejar amb diferents persones del Barça.

No se sap si van ser els aficionats del Barça qui van increpar als 'pericos' o a l’inrevés, però el cert, és que van arribar a les mans davant l’estupefacció i la sorpresa d’aquells que miraven el partit pacíficament.

D’altra banda, també és cert que una part de l’afició del club visitant va mostrar banderes espanyoles, en una acció que es va prendre com una provocació per part d’altres aficionats del Barça. I així, sense dubtar-ho, aquests van pujar unes quantes escales per entrar amb una batussa amb els periquitos.

La intervenció dels Mossos

Instants després del succés, els Mossos d’Esquadra —que ja estaven a l’aguait de la situació— van acudir a la zona de la grada on es produïa la baralla. Així mateix, el cos policial català va actuar de facto separant ambdues aficions.

Tanta va ser la pressió, de fet, que aquests van haver de desallotjar els aficionats de l’Espanyol d’aquella zona per prevenir altres represàlies. Segons ‘La Vanguardia’, però, els fets no van acabar aquí, ja que diversos aficionats blaugranes van seguir increpant als 'pericos', mentre aquests ja eren fora del recinte del Camp Nou.  


Comentaris

envia el comentari