Catalunya Diari

Iván Espílez i Eva Ribalta s'emporten l'Indiot de Mollerussa

Iván Espílez i Eva Ribalta s'emporten l'Indiot de Mollerussa| Redacció - Fotografia: Iter5

La diada de Sant Esteve ha ofert la seva cara més atlètica amb la celebració de la Cursa de l’Indiot de Mollerussa, que enguany ha arribat a la seva 32a edició sota l’organització de l’Ajuntament de Mollerussa i de l’AA Xafatolls. Iván Espílez i Eva Ribalta s'han fet amb la victòria.

La cursa, sobre una distància única de 8 quilòmetres, ha arrancat a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa a les 10.30 del matí, i ha acabat al mateix indret. Hi ha hagut premis per als tres primers de la general masculina i femenina, i per als tres primers i primeres de cada categoria, en una jornada en què s’han aplegat 500 atletes només amb la cursa gran, ja que a més hi ha hagut altres proves que han reunit uns 300 atletes més.

Pel que fa als resultats, el guanyador masculí ha estat un dels grans favorits, Iván Espílez, que ja venia de guanyar l’anterior cita, la Pujada a la Seu Vella de Lleida. Espílez, de l’AE Ekke, s’ha imposat amb un temps de 25.25 pel davant de Xavi García (FACVAC), amb 26.09, i de Sancho Ayala, del Fondistes Solsonès, guanyador l’any passat a Mollerussa i que aquest diumenge ha marcat un temps de 26.24.

Quan a les classificacions femenines, la victòria ha estat per a Eva Rivalta, del CA Igualada, amb un crono de 30.09 que li ha valgut per superar Rosamari Carulla (La Guineu), amb 30.27, i Núria Tilló (JA Arbeca), amb 32.45. Es dóna la circumstància que Carulla va ser la guanyadora de la Pujada a la Seu Vella, de manera que el triomf d’Eva Ribalta ha evitat que els guanyadors masculins i femenins a Mollerussa i Lleida fossin els mateixos.

La Cursa de l’Indiot no era puntuable per a la Lliga Ponent, però sí que ho serà la propera que cronometrarà Iter5. Es tracta de la Cursa dels Nassos d’Oliana, que arriba un any més a la seva cita amb força il·lusió per acomiadar el 2014 corrent. Enguany, en la seva quarta edició, la cursa se celebrarà el diumenge 28 de desembre i comptarà amb les dues distàncies de la Lliga Ponent, els 5 i els 10 quilòmetres, que transcorreran pels carrers i voltants de la vila d’Oliana.

Tornant a la Cursa de l’Indiot, els premis per als guanyadors han estat com és tradicional indiots, encara que no vius, una tradició que s’havia mantingut fins que al 2011, i arran d’una denúncia presentada per un grup ecologista, es van canviar per trofeus al·legòrics amb la figura d’un indiot.


Comentaris

envia el comentari