Catalunya Diari

Iván Espílez i Meritxell Bonet guanyen la IX Cursa dels Templers-Celler Raimat

Iván Espílez i Meritxell Bonet guanyen la IX Cursa dels Templers-Celler Raimat| Redacció - Fotografia: Iter5

La IX Cursa dels Templers-Celler Raimat ha aplegat gairebé un miler d'esportistes pels carrers de Lleida amb un nou recorregut i amb la novetat de celebrar-se dissabte enlloc de diumenge, oferint una diada esportiva, lúdica i familiar que ha combinat esport i patrimoni i que ha defensat els valors del territori la proximitat. Iván Espílez i Meritxell Bonet han estat els vencedors d'una prova que, com és tradicional, ha puntuat per a la Lliga Ponent.

L'Associació Esportiva Ekke i Km0 Ponent han estat, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, els responsables d'aquest retorn triomfant de la Cursa dels Templers, una prova que va arribar a anunciar la seva desaparició però que finalment ha ressorgit.

Amb el Castell dels Templers com a eix de la jornada, l'activitat ha començat a les 11.00 hores amb la Festa Infantil amb l'actuació del Club Super 3 i l'actuació musical dels SP3. A les 18.30 hores han tingut lloc les curses infantils, i a partir de les 20.30 hores la cursa general. Posteriorment, s'ha celebrat una fideuà popular amenitzada amb diversos grups musicals.

Pel que fa a la cursa, de 10 kilòmetres, en homes s'ha viscut una prova de gran nivell i un espectacular duel entre tres dels millors fondistes lleidatans. Iván Espílez (AE Ekke), Antoni Carulla (Runner's Balaguer) i el veterà Sancho Ayala (Fondistes Solsonès) han fet junts bona part del trajecte, i a meitat del recorregut ja estaven deixant enrere el campió de la Lliga Ponent, Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logigràfic Esport). Al final, Espílez ha imposat el seu millor ritme en la dura pujada final i ha veçut amb un temps de 32.04 pel davant de Carulla (32.39) i d'Ayala (32.48), mentre que Tàssies ha estat quart amb 33.06.

En dones, l'equilibri no ha estat la nota dominant. Meritxell Bonet (Tri 4.40) no ha donat opció i ha imposat la seva classe amb un temps de 39.36. Segona ha estat Raquel Marqués (AE Ekke), amb un temps de 40.39, mentre que la tercera posició per a la independent Gemma Bonjorn amb 41.28.

Ara la Lliga Ponent es pren un descans el cap de setmana vinent, però tornarà d'aquí a dos setmanes amb una doble cita. La primera, novament en dissabte, concretament el 27 de juny, en què Castelldans acollirà la quarta edició de la Running/Trail del Gaig Blau, i la segona, el diumenge 28, amb la quinzena Cursa de Fons d'Almacelles.


Comentaris

envia el comentari