Catalunya Diari

Iván Espílez i Rosamari Carulla, brillants campions a Balaguer

Iván Espílez i Rosamari Carulla, brillants campions a Balaguer| Redacció - Fotografia: Iván Segurado (CA Fraga-Bajo Cinca) / Pere Esteve (Maratonians del Segre)

 

La Cursa del Sant Crist ha celebrat amb força èxit la seva 34a edició, en què ha ofert als atletes la seva millor cara, amb una excel·lent organització a càrrec dels Maratonians del Segre, una notable xifra de participants pel damunt dels 300 corredors i una tradició atlètica consolidada, que la situen entre les curses amb més acceptació de la demarcació de Lleida. La cita ha estat puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies.

Els Maratonians del Segre s’han esforçat per donar continuïtat a la prova i fer-la més participativa, i ho han seguit apostant pel mateix traçat i per dues proves, una de 5 i una 10 quilòmetres. Han buscat un traçat més fàcil i ràpid, amb la qual cosa s’han pogut obtenir bones marques. El recorregut ha estat urbà pels carrers de Balaguer i totalment pla. La sortida i l’arribada han estat situades a l'avinguda Jaume d'Urgell, al Pavelló Molí de l'Esquerrà. En acabar la cursa, també hi ha hagut diverses proves infantils, obertes als nens i nenes a partir de 3 anys. Precisament, una de les novetats d’enguany és que les curses infantils també han estat cronometrades a través de xips.
 
Pel que fa als resultats, en la prova llarga, la de 10 quilòmetres, amb 187 atletes completant el recorregut, el guanyador ha estat tot un clàssic de l’atletisme lleidatà, Iván Espílez, de l’AE Ekke, amb un magnífic temps de 31.39 amb el que ha superat els seus dos companys de podi: Alexandre Tàssies (CE Linyola), vigent campió de la Lliga Ponent i que ha estat segon amb 33.21, i Pol Fernández (Pedala.cat), un dels favorits del públic local, que ha estat tercer amb 33.59.
 
En dones, l’actual campiona de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (La Guineu), s’ha imposat amb un temps de 38.10, mentre que el segon lloc ha estat, a molta distància, per a Susanna Armengol (Can Mercader), amb 40.31, i la tercera posició ha correspost a Elisabet Misse (CA Valls d’Andorra), amb 44.11.
 
Pel que fa a la distància curta, de 5 quilòmetres, amb 92 corredors completant el recorregut, el més ràpid en homes ha estat Daniel Maciel (Amics Atletisme Andorra), amb 17.25, seguit de Ramon Requesens (CE Montblanc), amb 17.49, i de Ahmed Hfairi (Lleida UA), amb 17.52. En dones, victòria d’Imma Chico (AE Ekke), amb un temps de 23.33, en una cursa que ha tingut una lluita aferrissada pel segon lloc, que al final ha estat per a la independent Anna Farrús amb 24.12, el mateix temps que la tercera classificada, Anna Graells (Fondistes Cervera), que ha marcat el mateix temps, mentre que quarta ha estat, a només un segon, la independent Juani Martínez.
 
La Lliga Ponent tornarà el proper cap de setmana amb la Volta a l’Estany d’Ivars, que comptarà amb dues distàncies en competició, els 5 i els 10 quilòmetres, una prova que, a hores d’ara, ja compta amb prop de 800 atletes inscrits.


Comentaris

envia el comentari