La 11a Jornada de Miniatletisme aplega uns 650 escolars a les Basses

La 11a Jornada de Miniatletisme aplega uns 650 escolars a les Basses| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El regidor d’Esport, Txema Alonso, acompanyat del regidor Miquel Padilla, ha donat la benvinguda als nois i les noies esportistes que durant tot el matí han practicat l’esport, treballant en equip i compartint els valors que promou l’activitat esportiva. Alonso ha agraït la seva participació i també l’esforç i la col·laboració dels pares i les mares, alguns dels quals han fet de voluntaris en aquesta jornada.
 
El regidor d’Esports ha explicat que aquesta jornada de Miniatletisme no és competitiva, sinó que pretén iniciar els infants en aquest esport a través de les diferents modalitats. A més, la jornada serveix per inaugurar el curs 2012/2013 de les Escoles Esportives Municipals que organitza la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida.
 
Les característiques de les proves han estat curses, salts i llançaments, similars a les clàssiques de l’atletisme adaptant-les a les possibilitats físiques dels nens i nenes que hi participaran, que tenen des de 6 a 10 anys. A l’espai central de la pista Jocs Alternatius s’han pogut practicar altres activitats, com el paracaigudes, el tennis, el futbol, el korfball o el circ.
 
En totes les proves hi ha hagut un equip d’atletes del Club Lleida Unió Atlètica i d’altres clubs de Catalunya que han ensenyat als participants la tècnica bàsica de cada una de les proves. Els més petits han pogut jugar en una zona específica de psicomotricitat. A més, la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat física han preparat una activitat que consistia en què els nois i les noies fessin una cursa amb cadires de rodes perquè experimentessin la sensació.
 
La jornada de Miniatletisme, que compleix 11 anys, és una activitat que es coordina des de la Regidoria i que sempre té èxit de participació. Les proves que s’han realitzat durant el matí han estat: salt d’alçada; llançament de martell; jocs alternatius; 40 metres llisos; cursa de relleus amb cadira de rodes; jocs alternatius; cursa guiada per a discapacitats visuals; salt de perxa; llançament de disc; 40 metres gimcana; salt de llargada; jocs alternatius; triple salt; i jocs alternatius.
 
La matinal esportiva ha acabat amb la desfilada dels joves esportistes.Comentaris

envia el comentari