La 8a Fira Marítima de la Costa Daurada tanca la seva edició més completa

La 8a Fira Marítima de la Costa Daurada tanca la seva edició més completa| Redacció - Fotografia: Fira Marítima Costa Daurada

La 8a Fira Marítima de la Costa Daurada tanca després de quatre dies plens d’activitat. El sector valora molt positivament el certamen, ja que hi han passat moltíssimes persones interessades en el món nàutic, ja sigui per comprar-se una embarcació o productes relacionats, o bé per interessar-se per les activitats i esports nàutics.

Una quarantena d’expositors, entre empreses nàutiques, comerços i entitats han pres part d'aquesta vuitena edició de la Fira, ocupant una cinquantena d’estands tant en sec com a l’aigua. La fira ha aconseguir el seu objectiu: apropar a tothom a la nàutica i consolidar-se com a referència del sector a la costa catalana.

També eren molts els escolars que venien fins al Club, per conèixer de primera mà el pailebot Santa Eulàlia, l’embarcació estrella del Museu Marítim de Barcelona. De fet l’han visitat un miler de persones fins diumenge. El Santa Eulàlia participava a la 1a Trobada d’Embarcacions Tradicional de Catalunya. I és que aquesta ha estat una altra de les novetats de la Fira.

L’Arjau Vela Llatina de Cambrils, juntament amb la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, ha organitzat la Trobada, que era alhora 3a Festa a la Mar. Un esdeveniment carregat d’activitats, amb xerrades, tallers per a nens, espectacles familiars, demostració de la construcció d’una embarcació, el vira-vira o la navegació conjunta Josep Lluís Savall. La Trobada ha reunit una quarantena d’embarcacions de tot el litoral català a més de Murcia. Autèntiques joies de la navegació tradicional que s’han pogut veure a Cambrils.


Activitats aturades pel vent
La Fira Marítima s’inaugurava oficialment divendres. I durant tot el cap de setmana no s’ha aturat el moviment de visitants, tot i que el fort vent sí ha fet que moltes activitats nàutiques s’haguessin d’anular divendres i part del dissabte. Amb tot, la gent ha gaudit passejant per tots els espais de la Fira i interessant-se per tot el que se’ls hi oferia.
El gerent del Club Nàutic Cambrils, Fabián Escudé, explica com “la primera valoració és positiva, tant pels objectius comercials com pel volum de visitants. Es nota una certa millora i interès per la compra d’embarcacions tant noves com de segona mà i xàrter. Amb tot, les pròximes setmanes seran importants per materialitzar els contactes i saber realment el resultat”.

Salvament Marítim també va tenir part del protagonisme, amb la tarda de dissabte dedicada a la seguretat de les embarcacions i usuaris. La presentació de l’APP de Salvament Marítim, la demostració d’ús de basses per part de Survitec i el simulacre de rescat d’home a l’aigua amb l’helicòpter van ser les activitats realitzades.

El Club Nàutic Cambrils ha pres el pols al sector, comprovant que està viu i amb ganes de tornar a donar molt de moviment a la nàutica. De fet des el Club Nàutic ha ofert part de les seves activitats de forma gratuïta tot el cap de setmana. Caiac, SUP o raquero. A més, ha informat i realitzat inscripcions dels cursos de vela i casal d’estiu i ha donat a conèixer tota la seva activitat i serveis.

D’altra banda, la majoria d’empreses d’activitats nàutiques han ofert batejos i excursions. I hi ha hagut exhibicions de flyboard i fins i tot una regata de RG65, una classe d’embarcacions dirigides per ràdio control. En definitiva, una Fira Marítima molt completa que tanca d’aquesta manera una edició que, si no fos pel vent, que ha ocasionat molèsties en diverses ocasions, hauria estat rodona.Comentaris

envia el comentari